Jablečný koláč z haluškového těsta Potřebujete: Na těsto: 1 balení Halušek Labeta, 1 kávová lžička Kypřicího prášku do pečiva Labeta, 120 g cukru, 130 g tuku na pečení, 130 ml vody Na náplň: 4 oloupaná a nahrubo strouhaná jablka 1 kávová lžička skořice, 2 vanilinové cukry Labeta, cukr dle chuti Postup: Všechny ingredience na těsto smícháme a vypracujeme těsto, které rozdělíme na 2 díly. Oba díly rozválíme dle velikosti plechu. Na plech vyložený pečicím papírem položíme jeden díl a posypeme náplní, kterou připravíme promícháním potřebných ingrediencí. Vše přiklopíme druhým dílem rozváleného těsta. Povrch propícháme vidličkou a pečeme v troubě předehřáté na 160 °C po dobu 20-25 minut. Po upečení pocukrujeme nebo ozdobíme polevou. Zdroj: Labeta