Bezlepkový linecký koláč s jablky a brusinkami Potřebujete: Na těsto: 2 balení Lineckého cukroví bez lepku Labeta, 200 g másla, 2 vejce, 1 polévkové lžíce vody Na náplň: 1 kg jablek, 2 Vanilinové cukry Labeta, 1 Puding s vanilkovou příchutí bez lepku, hrst sušených brusinek Postup: Máslo necháme změknout a spolu s vejci, vodou a dvěma směsmi na linecké cukroví vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočívat v lednici. Zatímco se těsto chladí, namočíme hrst sušených brusinek do horké vody. Jablka oloupeme a nastrouháme na jemné nudličky. Pokud jsou hodně šťavnatá, jemně z nich přebytečnou šťávu vymačkáme. Smícháme je s vanilinovými cukry, pudinkovým práškem a brusinkami. Menší plech vymažeme máslem. Polovinu těsta rozválíme na velikost plechu a vložíme na dno. Naneseme jablečnou náplň a pečlivě uhladíme. Zbylé těsto rozválíme a opatrně přeneseme do pekáčku. Uhladíme a zarovnáme. Pečeme cca 30 min., než nám vršek lehce zrůžoví. Zdroj: Labeta