Sharp company Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavým závěrem udělá velký dojem. Díky zázvoru je ideální jak pro sychravé večery, tak i jako koření předvánočních a silvestrovských večírků. Jeho příprava je sice náročnější a vyžaduje použití šejkru, za vynaložené úsilí vám bude odměnou koktejl jako od profesionála. • 2 cl Bourbon • 1 cl čerstvá citronová šťáva • 2 cl medová voda • 3 plátky zázvoru • 5–6 cl Bohemia Sekt brut • Kandovaný zázvor a tymián na ozdobu Postup: Čerstvý zázvor rozmixujme tyčovým mixérem nebo rozdrtíme v hmoždíři. Poté dáme do šejkru a postupně přiléváme bourbon, medovou vodu a citronovou šťávu. K surovinám přidáme kostky ledu a šejkrujeme. Abychom vyloučili zbytky zázvoru, důkladně cedíme přes sítko. Hotový základ přelijeme do sklenice na stopce a pomalu dolijeme sektem a opatrně promícháme. Na závěr ozdobíme kandovaným zázvorem a tymiánem. Tip Martina Vogeltanze: Intenzitu jednotlivých chutí si každý může vyladit dle svých preferencí. Pro milovníky kouřových chutí doporučuji nahradit bourbon kouřovou skotskou whisky. Zdroj: Bohemia Sekt