Podzimní koktejly ze sektu podle barmana roku rozzáří každou párty i večer ve dvou

Hlavně to nepřehnat...
Zdroj: Pixabay
Martin Vogeltanz se stal pětinásobným Barmanem roku a medailista z koktejlového mistrovství světa.Mock Mimosa

Chcete na večírku pěkně pohostit abstinenta, řidiče nebo toho, kdo si právě dává podzimní detox? Připravte mu stylový nealkoholický koktejl. Abyste dosáhli požadované chuti drinku a zachovali příjemné perlení, přidejte nealkoholický Bohemia Sekt.

•	1 cl medová voda
•	5 cl čerstvá mandarinková šťáva
•	5–6 cl nealkoholický Bohemia Sekt
•	Rozmarýn a řez mandarinky na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou si rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Sklenici naplníme ledem. Poté přidáváme postupně mandarinkovou šťávu, medovou vodu a doléváme nealkoholickým Bohemia Sektem. Poté opatrně promícháme všechny suroviny a na závěr dozdobíme rozmarýnem a řezem mandarinky.

Tip Martina Vogeltanze: Pokud lehce opálíte rozmarýn, docílíte tak příjemného rozvonění této bylinky. 

Cloudy Bubbles

Jednoduchý koktejl, který díky přidaným bublinám okouzlí hlavně hosty vánočních večírků, ale zároveň se hodí i k domácí pohodě. Pětinásobný Barman roku Martin Vogeltanz se při jeho vymýšlení nechal inspirovat oblíbenými a snadno dostupnými podzimními surovinami, jako je jablečný mošt a skořice, které doplnil šumivým vínem pro zjemnění chuti. Pokud si dáváte zrovna pauzu od alkoholu, vyzkoušejte verzi bez rumu a s nealkoholickým Bohemia Sektem.

•	2 cl světlý rum
•	1 cl medová voda
•	5 cl jablečný mošt
•	5–6 cl Bohemia Sekt demi sec
•	Sušené jablko a skořice na ozdobu

Postup: V kalíšku se středně teplou vodou rozpustíme lžičku medu v poměru 1:1. Připravenou sklenici na stopce naplníme ledem. Postupně přiléváme světlý rum, jablečný mošt a medovou vodu. Do hotového základu pomalu doléváme Bohemia Sekt demi sec. Nápoj opatrně promícháme tak, aby se všechny ingredience spojily. Na závěr dozdobíme plátkem sušeného jablka a skořicí. 

Tip barmana Martina Vogeltanze: Pro dosažení originální chuti koktejlu se určitě vyhněte použití jablečného džusu, který má jinou konzistenci i příchuť než mošt.
Sharp company

Koktejl sladkokyselé chuti se štiplavým závěrem udělá velký dojem. Díky zázvoru je ideální jak pro sychravé večery, tak i jako koření předvánočních a silvestrovských večírků. Jeho příprava je sice náročnější a vyžaduje použití šejkru, za vynaložené úsilí vám bude odměnou koktejl jako od profesionála.

•	2 cl Bourbon
•	1 cl čerstvá citronová šťáva
•	2 cl medová voda
•	3 plátky zázvoru
•	5–6 cl Bohemia Sekt brut
•	Kandovaný zázvor a tymián na ozdobu

Postup: Čerstvý zázvor rozmixujme tyčovým mixérem nebo rozdrtíme v hmoždíři. Poté dáme do šejkru a postupně přiléváme bourbon, medovou vodu a citronovou šťávu. K surovinám přidáme kostky ledu a šejkrujeme. Abychom vyloučili zbytky zázvoru, důkladně cedíme přes sítko. Hotový základ přelijeme do sklenice na stopce a pomalu dolijeme sektem a opatrně promícháme. Na závěr ozdobíme kandovaným zázvorem a tymiánem.

Tip Martina Vogeltanze: Intenzitu jednotlivých chutí si každý může vyladit dle svých preferencí. Pro milovníky kouřových chutí doporučuji nahradit bourbon kouřovou skotskou whisky.  

+ 1 fotka+ 2 fotky

Objevte kouzlo domácích koktejlů ze sektu, které rozzáří každý večírek i delší podzimní večery. Inspirujte se čtyřmi recepty od Martina Vogeltanze, pětinásobného Barmana roku a medailisty z koktejlového mistrovství světa, které zvládnete připravit za pár minut doma.

Petra Járková
Petra Járková 13. 11. 2019 10:00

Zapomeňte na džus s vodkou, rum s colou nebo dokonce gin s tonikem, trendy jsou letos koktejly ze sektu.

Co je sekt?

Sekt či někdy také šumivé víno je označení alkoholického nápoje, které je vyráběno primárním či sekundárním kvašením vína nebo moštu. Sekt je šumivý nápoj, který je skladován ve skleněných láhvích s korkovým a nebo plastovým uzávěrem, jejž je možné tlakem sektu vytlačit z láhve.

Výroba

Sekt se vyrábí dvojí cestou z vína, které je nejčastěji suché. V první fázi dojde k lisování hroznů, čímž se zabrání vzniku oxidačních látek a tříslovin. Klasickou a původní metodou je kvašení vína v láhvi, které je ve Francii nazýváno jako Méthode Champenoise.

Trocha historie

Označení sekt je převzato z Německa, kde bylo používáno od 18. století. Název sekt je občas zaměňován s názvem šampaňské víno, kterým se ale mohou honosit pouze vína z francouzské oblasti Champagne. Od roku 1908 se totiž jedná o chráněnou značku.

Suroviny k přípravě koktejlů

Než se do míchání pustíte, nezapomeňte koupit zázvor, mandarinky, jablka a Bohemia Sekt, budou se totiž hodit. A můžete začít!

NA RECEPTY NA KOKTEJLY ZE SEKTU PODLE BARMANA MARTINA VOGELTANZE:

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články