Řízky v bramboráku Suroviny: 600–800 g vepřové panenky sůl a čerstvě mletý pepř olej na smažení směs salátových lístků na ozdobení (polníček, frisée, červená čekanka) Na těstíčko: 500 g brambor, oloupaných a nastrouhaných najemno 100 ml horkého mléka 2 vejce 3–4 lžíce hladké mouky + na obalení masa 4–6 stroužků česneku, prolisovaných 1 lžička majoránky lehký zeleninový salát k podávání Postup: Maso nakrájené na medailonky lehce naklepejte klouby ruky. Osolte ho, případně nařízněte okraje. Z nastrouhaných brambor slijte přebytečnou tekutinu a trochu je ještě vymačkejte. V míse je zalijte mlékem a promíchejte. Přidejte ostatní přísady na těsto a pomalu přisypávejte mouku, až vznikne hustší, ale stále tekuté těstíčko. Osolte ho a opepřete. Maso obalte v hladké mouce a přebytečnou oklepněte. Maso položte do těstíčka, lžící opatrně navršte trochu na horní stranu a touto stranou řízek vložte do rozpáleného oleje. Nyní na horní stranu dejte další lžíci těstíčka, rozetřete a uhlaďte. Po každé straně opékejte aspoň 8 minut, aby bylo maso propečené. Nechte odsát přebytečný tuk na papírových utěrkách. Podávejte s lehkým salátem. Zdroj: Instagram