Marinovaný lilek: Suroviny: macatý lilek 1 ks, olej, polovina citronu, střední cibule 1 ks, citronová šťáva 2 lžíce, olivový olej 1 lžíce, koriandr snítka, kousek chilli papričky, malý stroužek česneku, větší špetka soli, zrníčka ze čtvrtky granátového jablka. Postup: Lilek nakrájejte na kolečka vysoká asi 1 centimetr. V pánvi rozpalte větší množství oleje a lilek v něm postupně opečte z obou stran dozlatova. Než se opeče všechen lilek, připravte si marinádu. Společně prošlehejte citronovou šťávu s olivovým olejem, nasekaným koriandrem, chilli, utřeným česnekem a špetkou soli. Opečený lilek nechte odsát na papírové utěrce od přebytečného oleje a rozložte v jedné vrstvě na talíř. V pánvi po lilku ještě opečte na tenoučké plátky nakrájený citron a potom i na půl kolečka nakrájenou cibuli dozlatova. Na lilek pomocí lžíce rovnoměrně rozlijte marinádu, poklaďte plátky opečeného citronu a cibulky. Nakonec vše posypte semínky z granátového jablka a nechte chutě, aby se natáhly do lilku a prolnuly se, což trvá minimálně 1/2 hodiny. Marinovaný lilek podávejte v pokojové teplotě s bagetou nebo pita chlebem. Zdroj: Instagram