Steak s jahodovou omáčkou Suroviny: 800 g hovězího nízkého roštěnce 100 ml sweet and chilli omáčky mořská sůl olivový olej 20 g másla 800 g jahod 2 špetky čerstvě mletého kardamomu 50 ml růžového vína na zředění omáčky sůl 100 g másla 2 čekanky 50 ml javorového sirupu 100 g vlašských ořechů špetka soli olivový olej Postup: Hovězí roštěnec nakrájíme na porce po 200 g a marinujeme je ve sweet and chilli omáčce, ideálně přes noc. Maso pečeme na pánvi do růžova z obou stran, po upečení osolíme a poklademe plátky másla. Polovinu dávky jahod rozmixujeme s vínem, ochutíme kardamomem a krátce společně provaříme, aby se uvolnila chuť koření. Do hotové omáčky vložíme těsně před podáváním druhou část nakrájených jahod. Čekanku nakrájíme podélně na ¼ a na přepuštěném másle ji krátce prohřejeme s javorovým sirupem, zasypeme sekanými vlašskými ořechy. Steak podáváme s jahodovou omáčkou a čekankou, na talíři vše jemně zakápneme olivovým olejem. Zdroj: Instagram