Houbové rizoto Suroviny: 200 ml tučné zakysané smetany sůl, pepř, mletý kmín 3 lžíce másla 300 g rýže 500 g hřibů 200 g mraženého hrášku 100 g tvrdého strouhaného sýra Postup: Rýži uvaříme podle návodu na obalu v osolené vodě. Mezitím očistíme hřiby a nakrájíme je na silnější plátky. V pánvi rozehřejeme lžíci másla, přidáme hřiby a orestujeme dozlatova (asi 8 minut). Dochutíme mletým kmínem, solí a pepřem. Uvařenou rýži scedíme a necháme okapat. Rýži, smetanu, zbylé máslo a hrášek vmícháme k hříbkům a promícháme. Přidáme nastrouhaný sýr, znovu promícháme a podle potřeby přidáme pepř a sůl. Ihned podáváme. Zdroj: Kaufland