Rizoto s kuřecím masem a zeleninou Suroviny: 2 kuřecí prsa 350 g rýže Arborio 200 ml vína 150 g másla 1, 2 l zeleninového vývaru 1 cibule 1 mrkev 100 g mraženého hrášku 1 červená paprika 1 žlutá paprika 1 zelená paprika 60 g strouhaného parmazánu mořská sůl podle chuti Postup: Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno. Mrkev očistíme, oloupeme a nakrájíme na kostičky. Očištěné papriky zbavíme jadřinců a nakrájíme na kostičky. Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Rýži propláchneme vodou, aby byla pěkně čistá. Na rozpuštěném másle osmažíme cibulku, jen lehce, aby nezhnědla. Přidáme propláchnutou rýži a dvě minut restujeme. Rýži podlijeme vínem a necháme ho vstřebat do rýže. Postupně přidáváme vývar, a vaříme rýži do měkka. Asi 25 minut. Zatím co nám rýže vaří na rozpálené pánvi orestujeme kuřecí maso společně s paprikami, rozmrazeným hráškem a mrkví. Ochutíme solí a smažíme. Do hotového rizota vmícháme parmazán a zeleninovou směs s kuřecím masem. Zdroj: itesco.cz