Smažený sýr: Suroviny: 4 plátky sýra, silné necelý 1 cm 1 vejce, 1 lžíce mléka a 1–2 lžíce hladké mouky domácí strouhanka z bílého pečiva olej na smažení 1 kg brambor, oloupaných a pokrájených sůl + 50 g másla + nasekaná petrželka nebo pažitka. Postup: Do osolené vody dejte vařit brambory. Do vajec s mlékem postupně zašlehejte tolik mouky, až vznikne hladké těstíčko hustoty těsta na lívance. Namočte do něj vždy plátek sýra a pak ho obalte ve strouhance. Postup ještě jednou opakujte, aby sýr při smažení nevytékal. Když jsou brambory skoro měkké, začněte smažit sýr v 1 cm vysoké vrstvě rozpáleného oleje, a to z obou stran dozlatova. Nechte krátce okapat na papírové utěrce. Ihned podávejte, dokud je sýr tekutý, s vařenými bramborami omaštěnými máslem a s tatarskou omáčkou. Zdroj: Shutterstock.com
Zavří­t reklamu