Fazolové tousty: Ingredience: 1 stroužek česneku 400 g konzervované cizrny (lze použít i fazole) hrstka čerstvé bazalky šťáva z 1–2 citronů olivový olej dle libosti sůl a pepř dle libosti 1 vrchovatý hrnek konzervovaných nebo zavařených artyčoků 2 hrnky čerstvého baby špenátu 10 menších krajíců opečeného celozrnného chleba. Postup: Rozmixujte česnek, propláchnutou cizrnu a polovinu množství bazalky, dokud nezískají drobivou konzistenci. Zbylou bazalku nakrájejte na proužky a nasekejte artyčoky. Obě přísady smíchejte s cizrnovou směsí, citronovou šťávou, bazalkou, olivovým olejem, solí a pepřem. Před podáváním vmíchejte špenát a potřete směsí opečený chléb. Salát můžete servírovat i s hranolky nebo v tortille. Zdroj: archiv