Krůtí vývar se zeleninou: SUROVINY NA VÝVAR: 1,5 l vody krůtí prsa, křídla 2 mrkve 1⁄2 celeru 1 kořenová petržel 1 cibule 1 petrželová nať 1 bobkový list 5 kuliček černého pepře 3 kuličky nového koření 1 stroužek česneku 1 snítka tymiánu. DO POLÉVKY: 2 mrkve 300 g růžičkové kapusty 300 g nudlí krůtí maso z vývaru petrželka sůl, pepř. Postup: Části krůty, mrkev, celer, petržel a cibuli dejte na plech a pečte 30 minut na 180 °C. Upečené maso a zeleninu dejte do hrnce a zalijte vodou. Přidejte ostatní ingredience na vývar a přiveďte k mírnému varu. Postupně sbírejte pěnu, která se vytvoří, aby se vývar nezakalil. Nepřiklopené vařte 5 hodin. Poté sceďte. Maso nechte vychladnout a očistěte. Nakrájejte na nudličky. Růžičkovou kapustu pokrájejte na půlky, mrkev na proužky. Zeleninu vložte do vývaru, přidejte nudle a krůtí maso. Krátce povařte, aby zelenina a nudle změkly. Na závěr osolte a opepřete. Zdroj: Albert