Pečený zajíc po myslivecku Suroviny: 900 g zaječích stehen 2 lžíce hladké mouky, smíchané se solí a pepřem 3 lžíce olivového oleje 2 cibule, nasekané nadrobno 3 stroužky česneku, rozmělněné velký svazek petrželky, nasekané 300 ml bílého vína 2 x 400g plechovka rajčat asi 20 větších zelených oliv 1 lžíce cukru k dochucení Postup: Zaječí stehna omyjte, osušte a nakonec je ze všech stran obalte v mouce ochucené solí a pepřem. Jednu lžíci olivového oleje rozpalte ve velkém a spíš mělkém hrnci. Na oleji postupně ze všech stran opečte porce zajíce. Podle potřeby přidávejte zbylý olej. Maso vyndejte z pánve a dejte stranou. Naopak do hrnce přidejte cibuli a na mírném plameni ji 10 minut opékejte. Na posledních pár minut přidejte česnek a většinu nasekané petrželky. Poté do hrnce vraťte maso, zalijte ho vínem, nechte mírně probublávat a odpařit většinu alkoholu. Přidejte plechovku rajčat a maso zalijte vodou tak, aby bylo ponořené. Přiklopené dejte na zhruba 9 hodiny do trouby předehřáté na 180°C. Když je maso zcela měkké, vmíchejte do hrnce i olivy, 10 minut povařte na sporáku nebo vraťte do trouby. Nakonec pokrm dochuťte cukrem, solí a pepřem. Zdroj: Albert