Srnčí na červeném víně a jalovci Suroviny: 1 mrkev 1 kg srnčí kýty 0.5 l červeného vína 0,5 l vody 5 jalovcových bobulí 1 bobkový list sůl barevný celý pepř olej 1 cibule Postup: Cibuli nakrájíme najemno, mrkev na kostičky. Dáme vařit víno a přidáme 500 ml vody. Přidáme bobkový list, jalovcové bobule, sůl a připravenou zeleninu. Krátce povaříme a necháme vychladit. Maso bude potřeba na dva dny naložit. Nejdřív jej očistíme a následně jej dáme do vychladlé směsi vína a koření. Necháme jej minimálně jeden až dva dny den uležet. Uleželé maso osolíme, opepříme a osmažíme na oleji. Po chvilce jej podlijeme směsí vína a koření. Dusíme pod poklicí do měkka, asi 1 hodinu a 10 minut, podle potřeby podléváme. Hotové maso nakrájíme na plátky a podáváme. Zdroj: Tesco