Dančí maso na kořenové zelenině Suroviny: 1 kg dančího masa - plec (kořenová zelenina)- 1 mrkev, 1 petržel, 1/2 menšího celeru, 1 střední cibule kousek slaniny sůl pepř (koření)bobkový list, nové koření, celý pepř může být pár kuliček jalovce sádlo 1,5 dcl červeného vína brusinky, pokud nemáme, tak rybízová nebo šípková marmeláda citrón Postup: Odblaníme maso a nakrájíme na kostky. Očistíme kořenovou zeleninu a také nakrájíme na kostky nebo nastrouháme nahrubo. Taktéž cibuli najemno a slaninu na kostičky. Na sádle zpěníme cibulku, vložíme slaninu, po chvilce kořenovou zeleninu. Restujeme do růžova. Poté vložíme maso, které jsme před tím osolili a opepřili. Necháme zatáhnout maso a podlijeme červeným vínem, vložíme koření a dusíme. Na koření doporučuji použít pytlíček, ať ho nemusíte lovit. Podle potřeby podléváme vodou. Ke konci dochutíme solí, zavařeninou, citrónem a nezahušťujeme. Zelenina udělá omáčku dost hustou. Podáváme s bramborovým knedlíkem. Zdroj: Pinterest