Nevíte co s houbami a smaženice už vás omrzela? Máme tip na chutnou houbovou alternativu

Hub je nyní v lese na každém kroku tolik, div o ně nezakopnete.
Zdroj: unsplash.com
Místo závinu jablečného zkuste závin houbový.Houby pokrájejte na malé kousky, aby se nedraly z těsta ven.Ovoce vyměňte za houby.Příprava ani pečení štrúdlu nezaberou mnoho času.+ 2 fotky+ 3 fotky

Po skončení suchého a vyprahlého léta nás příroda zalila hektolitry deště, a to velmi svědčí pozdně letní oblíbené pochutině. Houby se vyrojily a vy víkend co víkend vozíte domů plný košík. Máte už ale recepty na houby a jejich všemožné způsoby zpracování ohrané? Vyzkoušejte náš závin a rozšiřte tak své houbové obzory.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 27. 09. 2018 12:48

Polévka, omáčka, rizoto, smaženice – nejčastější a nejjednodušší způsoby, jak si na houbách pochutnat. Co takhle ale zkusit místo jablečného nebo špenátového štrúdlu štrúdl houbový?

Nejvíce si na závinu samozřejmě pochutnáte, když zpracujete houby z lesa co nejdříve. Časově není příprava nijak náročná, zabere vám zhruba 20 minut pečení v troubě. Jestliže tedy po ranním houbaření čekáte odpolední návštěvu, můžete jí s klidem nabídnout ještě chladnoucí houbovou pochoutku. Vsaďte se, že se po závinu jen zapráší.




Na závin budeme potřebovat:

3 pláty listového těsta, houby, větší cibuli, 3 kostky Lučiny, pórek, olej, sůl a pepř.


Houby očistíme od jehličí, slimáků a červíků a nakrájíme na menší kousky. Najemno nakrájenou cibuli orestujeme na oleji dozlatova a přisypeme k ní krájené houby. Na mírném ohni a směsi podlité vodou podusíme zhruba po dobu 10 minut. Dle potřeby případně vodu ještě znovu dolijeme. Až se veškerá voda odpaří, vypneme plotnu a houby necháme vychladnout.


Zatímco směs bude chladnout, vyválíme si listové těsto na tenké pláty. Pórek (množství dle libosti) pokrájíme na kolečka a do vychladlých hub ho přisypeme. Osolíme, opepříme, nakonec přidáme Lučinu a pečlivě promícháme.


Houbovou směs rovnoměrně poklademe na připravené pláty těsta a opatrně zavineme. Do trouby vkládáme štrúdly na dobu 20 minut o teplotě 200 °C.


Přejeme příjemné houbové pochutnání!


Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články