Posedlí kávou? Tato 3D tiskárna vyrábí předměty, které voní přesně jako ona. Podívejte se jak!

Došla káva? Zapněte 3D tiskárnu s kávovým vláknem a ospalost bude tatam.
Zdroj: Mashable.com

Pokud jste posedlí vůní kávy, pak byste neměli číst dále. Neradi bychom novinkou o 3D tiskárně, ze které si vytisknete předmět vonící po této aromatické pochutině, přispěli k rozvoji vaší závislosti. Společnost 3Dom ve spolupráci s c2renew vyvinula nové tiskové vlákno Wound Up vytvořené z kávové sedliny.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 26. 01. 2018 19:37

Výrobci se inspirovali myšlenkou zužitkování toho, co je zdánlivě k ničemu – tedy kávové sedliny. Právě z ní vyvinuli nové tiskové vlákno. Využili přitom i biologicky odbouratelný termoplast polyaktid (PLA), takže se produkt vejde do přísných ekologických měřítek. Použít ho lze v 3D tiskárnách využívajících polyaktidová vlákna a za kilogram zaplatí zájemce 49 dolarů.

Šetrnost k životnímu prostředí ale není hlavním důvodem, proč se z novinky na trhu radovat. V momentě, kdy přijde materiál do kontaktu s vyhřívací deskou 3D tiskárny, se rozvoní jako čerstvě uvařená káva. Vytištěné předměty s touto vůní tak mohou nahradit šálek oblíbeného moku v momentě, kdy nebude po ruce.

Milovníci jiných pochutin či pokrmů ale nemusí zoufat. Společnost 3Dom totiž plánuje do konce roku představit další dvě vlákna vyvinutá z potravin.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články