RETRO: Potraviny, na kterých jsme vždycky ujížděli, a asi už vždycky budeme!

Mňam mňam!

V obchodě s potravinami mnohdy vidíte nejednoho nadšence, jak jásá nad konzervou paštiky. Proč? Protože je to jako závan minulosti, a ta nostalgie nás prostě vždycky dostane. Tady je top 7 produktů, které si vždycky koupíte, když na ně náhodou narazíte.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 29. 01. 2018 22:23

Kdo by neznal Granko. Rozpustné kakao bylo to nejlepší, co jsme mohli v dětství dostat. Jen proto jsme se snažili nezlobit. Nejlepší bylo samotné na lžičce. Později ho nahradila Jesenka, kterou si dospěláci dávali do kafe. A děti tajně do pusy.

Jemná drůbeží paštika v konzervě sice dětem moc nejela, ale dospělí se po ní mohli utlouct. Zato takový Tang nebo Vitacit si sypali do chřtánu moc rády. Způsobovalo to totiž takové jemné šimrání a to bylo legrační. Nejčastěji se to praktikovalo na táborech. Co na tom, že se to mělo rozpouštět ve vodě.

Další peckou byly Arizonky. Loupaná barevná rýže, která chutnala jako polystyren, byla oblíbenou mňamkou po několik generací. Vítězem v retro soutěži ale vždycky budou žvýkačky Pedro. Vyžvýkaly se asi po minutě a uznejte, že ta specifická pachuť v ústech se nedá dnes s ničím srovnat.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články