Zapomeňte na velikonočního beránka. Máme recept na obří Ferrero Rocher!

Držíte-li půst, radši rychle pryč.
Zdroj: Paula Stephânia/Youtube.com
Držíte-li velikonoční půst, upalujte rychle jinam. V této galerii totiž neuvidíte nic než čokoládu, Nutellu a ještě jednou Nutellu. Protože jsme objevili recept na gigantické Ferrero Rocher.Smícháme rýžové vločky s maršmelounovým krémem. S hmotou by mělo jít pracovat jako s modelínou, dle potřeby tedy přidáme krém nebo vločky.Vytřeme jednu z identických misek (s kulatým dnem) máslem. Vezmeme do rukou trochu hmoty a začneme v nádobách tvarovat silnou vrstvu.Můžeme pracovat na fáze – hmota je poddajná, takže jednotlivé části lze slepovat. Opakujeme, dokud nevysteleme celé nádoby až po okraj. Výsledkem by měly být dvě „rýžové misky“.+ 10 fotek+ 11 fotek

Sváteční tradice mají své nezaměnitelné kouzlo. Užijeme si jich většinou jen jednou do roka. To se týče i pojídání čokoládového beránka. Někdy se ale vyplatí tradici porušit. Zvlášť když vám internet přihraje do cesty recept na obří Ferrero Rocher!

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 30. 03. 2017 08:02

Ingredience:

3 hrnky rýžových vloček + 2 hrnky maršmelounového krému (maršmelouny rozpuštěné v mikrovlnné troubě) + 900 g zakysané smetany + 650 g Nutelly + středně hořkou čokoládu na polevu + nahrubo namleté lískové ořechy na posyp + několik celých lískových ořechů do středu + trochu másla na vymazání + dvě identické středně velké misky s kulatým dnem

Postup:

Smícháme rýžové vločky s maršmelounovým krémem. S hmotou by mělo jít pracovat jako s modelínou, dle potřeby tedy přidáme krém nebo vločky.

Vytřeme misky máslem. Vezmeme do rukou trochu hmoty a začneme v nádobách tvarovat silnou vrstvu. Můžeme pracovat na fáze – hmota je poddajná, takže jednotlivé části lze slepovat.

Opakujeme, dokud nevysteleme celé nádoby až po okraj. Výsledkem by měly být dvě „rýžové misky“. 

Vrhneme se na náplň! Ta je vskutku jednoduchá – stačí jen smíchat Nutellu se smetanou. Naplníme rýžové misky a necháme obsah ztuhnout do druhého dne. Krém by měl získat konzistenci podobnou zmrzlině.

Vyjmeme obě poloviny bonbónu z lednice. Seřízneme okraje rýžových vloček, aby po složení vytvořily dokonale kulatý tvar.

Přemístíme je na obrácené misky, jejichž dna jsou menší než průměr bonbónu. To abychom po celé ploše mohli rozetřít rozpuštěnou čokoládu.

Posypeme namletými lískovými ořechy a překryjeme ještě jednou vrstvou čokolády.

Paula Stephânia/Youtube.com

Pomocí lžičky vyhloubíme uprostřed bonbónů malé důlky a naplníme je celými lískovými ořechy.

Nakonec potřeme trochou rozpuštěné čokolády rýžové okraje a slepíme obě části bonbónu dohromady.

Dle libosti ho můžeme zabalit do tenoučkého zlatého papíru, který jsme předtím pomačkali – lépe tak přilne. Vložíme ho do hnědého papírového košíčku. Teď už si žádný čokoládový beránek nemůže vyskakovat!

Celý postup najdete také v galerii (níže) nebo videu autorky Pauly Stephânie (výše).

Zdroj: Paula Stephânia

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články