Vašek (34): Kamarádi tvrdí, že jsem pod pantoflem. Uznávám, něco pravdy na tom bude

Vašek (34): Kamarádi tvrdí, že jsem pod pantoflem. Uznávám, něco pravdy na tom bude
Zdroj: Unsplash

V některém životním období může přijít na mysl otázka, jestli jste si vybrali správného partnera. Je to opravdu člověk na celý život? Vaškovi kamarádi v tom mají jasno. S jeho volbou nejsou spokojeni.

Natálie Volfová
Natálie Volfová 12. 01. 2023 13:00

Donedávna jsem byl v manželství s Klárou (30) velmi šťastný. Měli jsme se opravdu dobře. Nic nám nescházelo, dokonce jsme začali přemýšlet o dětech. Kamarádi mě ale nedávno zaskočili, začali totiž pomlouvat mou Kláru.

Kamarádi nemají rádi mou ženu

V určitých ohledech možná měli pravdu. Nejsem ten typ člověka, který by se chtěl hádat. Raději ustoupím, než abych musel čelit jakémukoliv konfliktu. A možná i kvůli tomu si kamarádi myslí to, co si myslí.

Před týdnem jsem s nimi byl na pivu. Známe se přes deset let, takže jsme k sobě docela upřímní. Nevím už, co nás k tomu vedlo, ale začali jsme probírat naše manželky. Všichni tři už jsme totiž nějakou dobu ženatí. A tak jsme si vyměňovali naše zkušenosti, rady a tipy.

Řekli mi, co si o ní myslí

Dostali jsme se i ke Kláře. Byl jsem možná až neobvykle otevřený ohledně jejích negativních vlastností. A to kamarády překvapilo. „Nikdy by mě nenapadlo, že něco takového řekneš. Klára tě má přece dost pod pantoflem,“ odtušil Pavel (35). To mě vcelku zarazilo a cítil jsem se trochu uražený. „Nevím, jak to myslíš,“ řekl jsem podrážděně.

„Ale prosím tě, vždyť ti to samotnému musí být jasné. Klára za tebe objednává i v restauraci. Nikdy na nic neřekneš svůj názor, jenom děláš všechno tak, aby byla ona šťastná a nechtěla se s tebou hádat,“ dodal Pavel.

Začal jsem mít pochybnosti o vztahu

Od té doby přemýšlím nad jejich slovy. Kluci možná mají kus pravdy. Skutečně za mě objednává v restauraci a je také pravda, že se spolu nikdy nehádáme. Vždy před hádkou uteču. Nemám to rád, raději s Klárou ve všem souhlasím. Nechci ji prostě naštvat. Neřekl bych o sobě, že jsem pod pantoflem, jen se snažím udržet šťastné manželství.

Čím déle jsem nad tím přemýšlel, tím víc jsem si začal říkat, jestli bych neměl svůj názor vyslovovat častěji. I za cenu hádky. Ale pak jsem si uvědomil, že si ani nechci představovat, jak by naše manželství mohlo vypadat. Nikdy bychom se na ničem neshodli. Jako na potvoru toho mám plnou hlavu zrovna teď, když přemýšlíme nad založením rodiny. Najednou mám obavy, že jsem si životní partnerku nevybral správně.

Další příběhy ze života →

Text byl zpracován na základě skutečného příběhu, fotografie je jen ilustrační. Máte podobnou zkušenost? Svěřte se nám se svým příběhem, napište na redakce@lifee.cz.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články