Co symbolizují barvy v různých zemích?

Různé barvy. Různé kultury. Různé významy.
Zdroj: Shakhsiyatbysanyuktakrishna.wordpress.com
1. Růžová je obvykle spojovaná s holčičkami. V Belgii však dříve byla „barvou chlapečků“.2. Žlutá je v Číně barvou mužnosti. Symbolizuje loajalitu a odkazuje na imperiální historii této země.3. Zelená v Mexiku reprezentuje nezávislost, zatímco v Číně cizoložství (zelený klobouk).4. Oranžová v Kolumbii symbolizuje ženskou plodnost.+ 1 fotka+ 2 fotky

„Jiný kraj, jiný mrav,“ říká známé přísloví. A nemýlí se! Schválně se zeptejte třeba Číňana, co pro něj symbolizuje zelená.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 10. 11. 2016 14:17

Barvy mají ohromnou moc – dokážou zvýšit kreativitu, vyvolat hněv a dokonce i ovlivnit vaše šance na získání vysněného zaměstnání.

Lidé, kteří studují umělecké či designérské školy, tedy jistě vědí, jak jednotlivé odstíny ovlivňují naše psychické rozpoložení. Není to ale tak jednoduché, jak by se mohlo zdát – jedna a tatáž barva může mít zcela odlišné významy. Záleží na tom, v jaké zemi se právě nacházíte… nebo odkud pocházejí klienti, kterým navrhujete interiér.

Londýnská SEO a marketingová agentura Kaizen Search v této oblasti nedávno provedla menší průzkum a dospěla k řadě zajímavých zjištění. Chcete-li se dozvědět víc, otevřete si následující galerii.

Zdroj: MyDomaine

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články