Irisdiagnostika. Dá se opravdu z duhovky oka poznat nemoc?

Lze podle duhovky oka rozpoznat nemoc? Lékaři tvrdí, že ne, zastánci irisdiagnostiky naopak tvrdí, že je velice spolehlivá
Zdroj: zdroj: pixabay
Berte irisdiagnostiku spíše s rezervouVždy dejte raději přednost před vědou, než před alternativní medicínouiridologé jsou údajně odbornícito jistě mohou být+ 1 fotka+ 2 fotky

Irisdiagnostika patří do oboru alternativní medicíny a spočívá v tom, že vyšetření a diagnóza nemocí probíhají skrz panenky, bělmo, duhovky a oční víčka. Někteří lidé jsou o této metodě velice přesvědčeni, ale lékaři jsou velice skeptičtí. Kdo má tedy pravdu?

Lenka Šebestová
Lenka Šebestová 26. 04. 2018 11:18

Iridologii by měl provádět odborník, který se v tomto oboru opravdu vyzná a má za sebou praxi. Podle této metody se prý dá rozpoznat velké množství chorob, jako je například diabetes, Wilsonova choroba, hypertenze apod. Vyčíst se to dá ze změny duhovky.

Jak probíhá vyšetření

Profesionální iridologové oči vyfotí digitálním mikroobjektivem na vysoké rozlišení, aby mohli sledovat veškeré detaily a odchylky na duhovce pacienta. Oči musí být hodně nasvícené, aby se panenka stáhla na minimum a duhovka tak byla vidět celá.

Potom následuje asi hodinový rozbor oka. Z rozboru udělá iridolog zápis, který předá klientovi a doporučí mu léčbu.

Na vyšetření mohou děti starší tří let. Jednak proto, že se dětem oči do tří let stále mění, a také proto, že nevydrží být v klidu a nafotit jejich oči bývá problém. Nelze také provést vyšetření lidem, kterým například úraz poškodil duhovku.

Je to nesmysl – volají lékaři

Lékaři se k této metodě stavějí velice kriticky a dle jejich slov absolutně nefunguje. Podle oka se dle lékařů nedá absolutně nic poznat. Smutný příběh se stal roku 2014 v Hradci Králové, kde zemřel asi desetiletý chlapec. Byl silným diabetikem a k léčbě potřeboval inzulin. Ten se mu jeho rodiče rozhodli přestat dávat, protože podle irisdiagnostiky byl jeho problém úplně někde jinde a cukrovkář vlastně nikdy nebyl. Zemřel ve velkých bolestech a jeho rodiče stráví ve vězení 10 let. Podle irisdiagnostiky měl chlapec cukr pouze ,,v hlavě“.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články