Nedovolená láska: Znáte slavné rodiny, ve kterých docházelo k incestu mezi jejich členy?

Bratranec a sestřenice? Žádný problém
Zdroj: Wikipedia
E.A. Poe si vzal třináctiletou sestřenici, když jemu bylo třicetH.G.Wells si také vzal svou příbuznouCharles Darwin udělal své sestřenici deset dětí, tři zemřelyChristopher Robin zlobil od malička+ 2 fotky+ 3 fotky

Pokud vám přijde šílené, že byste souložili se svými bratranci, sestřenicemi, tetami nebo strýčky a poté si je třeba ještě vzali, pak věřte, že několika dost slavným lidem to připadalo úplně v pořádku.

Redaktor
Redaktor 11. 01. 2019 19:05

Slavný vědec Charles Darwin, který řekl, že Bůh neexistuje a všichni jsme tu díky evoluci, se oženil se svou sestřenicí. S pianistkou Emmou Wedgwoodovou byl ženatý přes čtyřicet let. Měli spolu deset dětí. Z toho tři umřely a vzhledem k tomu, že se Darwin obával, že je to právě kvůli příbuzenskému vztahu s jeho ženou, začal tuto možnost zkoumat. Když ale zjistil, že zvířata to dělají běžně, řekl si, že je to v pořádku.

Americký básník a spisovatel Edgar Allan Poe, který je považován za zakladatele detektivního žánru, si také vzal svou sestřenici. Zajímavé je, že v době svatby bylo Virginii Clemm pouhých třináct let a jemu táhlo na třicet. Šlo tedy tak trochu i o pedofilii. Jeho žena navíc ve čtyřiadvaceti letech zemřela na tuberkulózu.

Zločinec Jesse James, o kterém byl natočen nespočet filmů, se také zamiloval do své sestřenice, Zereldy Mimms. Měl s ní dvě děti, které byly zdravé a dožily se dospělosti, což nebylo v té době zcela standardní. 

Christopher Robin byl synem slavného spisovatele A. A. Milneho, který vymyslel Medvídka Pú. Možná si i vzpomenete, že v knize vystupovala postava Kryštůfka Robina, která byla psána na tělo právě jeho synovi. Christopher se ale cítil být rebelem, tudíž jakoukoliv spojitost s Medvídkem Pú odmítal. Vzal si navíc opět svou sestřenici, matka se s ním proto rozhádala a dlouhých patnáct let spolu nemluvili. Nebyl ani u její smrtelné postele.

Známý anglický spisovatel H. G. Wells, mezi jehož nejznámější díla patří například Stroj času, Ostrov doktora Moreaua nebo Válka světů, si v roce 1891 vzal za ženu svou sestřenici Isabelu Mary Wells. Celé toto incestní manželství jim však vydrželo pouhé tři roky. Wells se totiž zamiloval do své studentky. S Isabelou se rozvedl a za ženu si vzal onu studentku.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články