Mezi její nejznámější dokumenty patří Katka i Manželské etudy: Režisérka Helena Třeštíková má ale úspěšnou celou famílii

Helena Třeštíková je úspěšnou dokumentaristkou.

Helena Třeštíková (68) je považována za naší nejznámější režisérku. Do povědomí lidí se zapsala především svými časosběrnými dokumenty, v nichž se opakovaně zaobírá mezilidskými vztahy a sociálními problémy. Umělecké geny nezapře ani její syn Tomáš (39), jenž je úspěšným fotografem.

Barbara Lorenzová
Barbara Lorenzová 28. 01. 2018 11:14

Mezi nejznámější časosběrná díla Heleny Třeštíkové patří třeba dokument Katka, kde se věnuje osudem dívky závislé na drogách. V Manželských etudách se pro změnu zaobírá vývojem vztahu několika párů. Ty natáčela po dobu dvaceti let. Jedním z posledních dokumentů s názvem Zkáza krásou zpovídá již zesnulou herečku Lídu Baarovou.

Cit pro obraz má i její syn Tomáš Třeštík, který se proslavil konceptem fotografování lidí na balkóně, a aby toho nebylo málo, jeho žena Radka Třeštíková (37) je známou spisovatelkou. Její tituly Dobře mi tak nebo Bábovky se prodávají jako po másle. Třeštíkovi zkrátka vědí, jak na to.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články