5 zajímavostí o kolagenu: V jaké kombinaci je nejúčinnější a který chutná nejlépe?

5 zajímavostí o kolagenu: V jaké kombinaci je nejúčinnější a který chutná nejlépe?
Zdroj: https://venira.cz/

Kolagenový boom je na vrcholu a vy tak nyní můžete všude na internetu i sociálních sítích vidět, jak skvěle funguje, jak díky němu nebudete mít žádné vrásky, zato vlasy vám narostou jako Pocahontas. Co je však na zázračným účincích kolagenu pravdy?

Speciální projekt
Speciální projekt 11. 05. 2020 09:00

Většina instantních kolagenových nápojů obsahuje hydrolyzovaný kolagen a další složky pro krásnou pleť, vlasy i nehty. Ne každý kolagen je však tak účinný, jak tvrdí reklama nebo příbalový leták. Jak si vybrat ten pravý a nenechat se napálit mýty, které o užívání kolagenu kolují?

Mýtus č. 1: Kolagen není pro mě

Kolagen je určen pro každou ženu, která dosáhne věku třiceti let. Po tomto roce totiž tělo ztrácí přirozenou schopnost vytvářet dostatečné množství kolagenu, který pleť, vlasy, nehty, ale i klouby potřebují, aby byly zdravé. Nejhorší je situace v období menopauzy, kdy je jeho absence více než 50%.

https://venira.cz/

Mýtus č. 2: Stačí jíst dost masa

Teorie, že kolagen můžete dostatečně do těla doplnit tím, že budete konzumovat hodně bílkovin, především tedy masa, je mylná. Bohužel ho do těla konzumací protravin s bílkovinami dostanete minimální množství. Je tedy nutné sáhnout po doplňcích stravy s kolagenem, který ho dostatečně do vašeho těla doplní, aby vaše pleť, vlasy i nehty dostaly zase tu správnou kvalitu.

Mýtuš č. 3: Všechny kolageny fungují stejně

Není to tak, zrovna u kolagenu je velmi důležité koukat na kvalitu a množství. Velkým hitem jsou nyní kolagenové prášky s nejrůznějšími příchutěmi. Skvělým příkladem kvalitního kolagenu ať už v prášku nebo v kapslích je Venira. Pro srovnání obou forem Veniry (kapsle, kolagenový drink) je zřejmé, že každá z nich má své výhody. Kapsle obsahují 18 účinných látek a jsou určeny převážně pro péči o vlasy, sekundárně pro nehty a pleť. Kolagenový drink zase obsahuje velké množství kolagenních peptidů a díky tomuto a dalším složkám je určen převážně pro péči o pleť, vlasy a nehty s dalšími benefity (pomáhá zlepšovat imunitu, pomáhá zpomalovat proces stárnutí, apod.).

https://venira.cz/

Mýtus č. 4: Kolagenové drinky chutnají příšerně

Je pravda, že ne každý kolagenový drink je chutný. I to je tedy jeden z důvodů, proč pečlivě vybírat a zvolit si toho pravého kolagenového krále. Zcela jistě nešlápnete vedle s jahodovou příchutí kolagenu od Veniry, který chutná prostě skvěle.

Mýtus č. 5: Nekombinujte jiné doplňky stravy v kapslích a kolagenové drinky

Nesmysl. Pokud chcete docílit té nejúčinnější kombinace, doporučujeme vám užívat kapsle Venira zároveň s Venira drinkem. Kombinace těchto dvou produktů je speciálně navržena tak, ať je tělo schopné vstřebat všechny látky a zesílit tak celkový účinek v péči o vaše vlasy, nehty a pleť.

https://venira.cz/

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články