Blízcí podporují mé sny, další kolekce bude wow, říká mladá módní návrhářka Isabel Belhocine

Blízcí podporují mé sny, další kolekce bude wow, říká mladá módní návrhářka Isabel Belhocine
Zdroj: archiv Isabel Belhocine

Na nebi českých módních návrhářů a návrhářek je nová vycházející hvězda. Mladá Češka Isabel Belhocine poprvé ukázala svou kolekci na módní přehlídce v krásném prostředí Obecního domu ve spojení s obrazy umělce Romana Řeháka.

Komerční sdělení
Komerční sdělení 03. 03. 2022 14:05

„Bylo to neuvěřitelné, splnilo to má očekávání. Chodí za mnou hosté a říkají, že se jim to opravdu líbilo, tak snad nelžou (smích). Děkuji všem, že jste se zúčastnili. Chci moc poděkovat rodině a kamarádům za podporu, ti všichni podporují mé sny, stojí při mně, neuvěřitelně mi pomáhají. Musím poděkovat i mému týmu v čele s Liduškou Henychovou a Hanou Čapkovou. Tyhle dvě dámy pro vás tvoří všechny modely, vkládají do toho cit, lásku a jsem ráda, že máme spolu takový krásný harmonický vztah,“ usmívala se po konci přehlídky Isabel.

Jako první přehlídka Isabel akce vůbec nepůsobila, přesto hlavní hvězda večera přiznala jistou nervozitu.

„To se podržte. Bylo to strašně narychlo, příprava prostoru trvala to asi jen týden. Za den jsme z tohohle prostoru, který byl krásný, ale nebylo tady nic, proměnili v tohle. Jsem hrdá na svou rodinu, že mi to pomohli vyzdobit. Nervózní jsem ani nebyla, až těsně před začátkem to na mě padlo, aby všechno bylo v pohodě, holky se stíhaly převlékat, ale všechno dobře dopadlo. Většina z modelek je známých, že s nimi mám bližší vztah a další jsou na doporučení. Byla jsem s nimi moc spokojená a neměnila bych,“ chválí skupinku krásných dam, které na sobě nosily modely od Isabely.

Nejenom sál Obecního domu zářil v úterý večer všemi barvami, podobně svítily i modely na figurínách i modelkách.

„Tuhle kolekci jsme začali dělat při covidu, což mi přišlo jako takové smutné období, tak jsem chtěla sebe i lidi rozveselit, proto je ta kolekce hodně barevná a veselá,“ popisuje Isabel, která prý už má další kolekci v záloze, jako správný tajnůstkář ale nechce nic prozrazovat.

„Velké překvapení. Chtěla bych si to ještě nechat pro sebe, aby to bylo pro ostatní pořádné WOW. Zatím máme letní kolekci, valentýnskou kolekci a zimní kolekci, kterou jsme dělali za doby covidu, takže nám to docela pomohlo, že bylo víc času,“ pokračuje Isabel.

Značka Isabel Belhocine má také svůj vlastní showroom, nakupovat ale lze i online.

„Máme obchod na Náchodské ulici v Horních Počernicích, ale můžete se podívat i na naše webové stránky, kde máme modely uvedeny a další budeme postupně dodávat. Jsme také individuální, když máme látky na skladě a někomu se opravdu líbí nějaký model, tak můžeme podle konfekční velikosti ušít, ale neděláme zakázkové šití. Navíc chceme být originální tím, že máme málo sériovou výrobu, aby se nám ženy nepotkaly na jedné akci ve stejném modelu,“ ukazuje jasný plán originality mladá slečna, která má za vzor hvězdu z největších.

„Miluji Christiana Diora kvůli zpracování, všechno je krásně ušité, čisté. Miluji sledovat řemeslné práce, jak se všechno tvoří, takže to je pro mě guru,“ zasní se při otázce na návrhářské vzory.

Právě Christian Dior a další návrhářská esa mají často tendenci na přehlídkách a při představování nových stylů šokovat, to však není přesně cílem nové značky Isabel.

„Není nutné šokovat. Měl by mít svůj osobitý styl, na nic si nehrát a v tom jet celý život. Není potřeba se přetvařovat a vymýšlet modely, které musí patřit do dané doby. To je zbytečné, já chci dělat, co je mi nejbližší a proto doufám, že budu mít svou stálou klientelu, která tohle bude očekávat a bude se ráda vracet,“ doufá.

Italské kořeny Isabel jsou jasně vidět i na modelech, které jsou přeci jen odvážnější než oblečení, které vidíte denně na ulici, i tak ale mladá návrhářka Čechy za oblékání nekritizuje.

„Pořád chodíme hodně v černé a bílé, jsme hodně ležérní, takže bychom se mohli víc odvázat. Každý má nějaký svůj styl, takže bych určitě neodsuzovala, co se komu líbí,“ uzavírá.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články