Pět věcí, které o svém těle zjistíte díky genetickému testu!

Pět věcí, které o svém těle zjistíte díky genetickému testu!
Zdroj: Chromozoom

DNA je rozhodně zajímavým čtením. Každý člověk, snad jen s výjimkou jednovaječných dvojčat, si totiž nese svou originální genetickou informaci zakódovanou do dvojité šroubovice DNA. Ta určuje mimo jiné to, jaký máte typ postavy, zda budete alergická na arašídy nebo zda se u vás rychleji projeví vrásky. Zajímá vás, co může prozradit právě o vás?

Speciální projekt
Speciální projekt 16. 12. 2022 14:48

1. Jak jste na tom se zdravím

Víte, jak mohou geny ovlivňovat vaše zdraví? Na základě analýzy DNA poznáte své genetické predispozice a dozvíte se, jakým způsobem vaše tělo zpracovává klíčové živiny, vitamíny a minerály, nebo jaký vliv mají vaše geny na krevní tlak, hladinu cholesterolu nebo cukr v krvi. Tyto problémy se velmi často mohou pojit s metabolickými poruchami. Genetický test Chromozoom Health jde ale ještě o kus dál! Umí odhalit sklon ke vzniku zánětu dásní, parodontitidy nebo třeba kazivosti zubů. Dokáže také přijít na to, jak to budeme mít v pozdějším věku se zhoršeným zrakem či sklonem ke krátkozrakosti. 

Chromozoom

2. Proč se vám nedaří zhubnout

Váha a změny tělesné hmotnosti jsou zhruba ze 40 až 70 % podmíněny genetickými faktory. Často se stane, že se požadované výsledky ani po týdnech snahy nedostaví. Problém může být totiž v tom, že neposloucháte vlastní tělo a řídíte se návody a dietami druhých. Od toho je tady test Chromozoom Nutri, který na základě genetiky zjistí, jak se nejlépe stravovat a dodat tělu energii nejlepší možnou cestou. Objeví například tendenci k potravinovým alergiím či intolerancím, vliv přijímaného tuku na zvýšení hladiny krevního cukru, sklon k širokému pasu nebo ke ztučnení jater. Vaší cestu za požadovanými výsledky podpoří také personalizovaný jídelníček, který zajistí nejen optimální trávení, ale i potřebné živiny vašemu tělu.

3. Jaký sportovní trénink je pro vás ideální

Se stravou jde ruku v ruce i pohyb, který je nezbytnou součástí zdravého životního stylu. Sportovní aktivita vám, kromě skvělé kondice a pěkných křivek, vykouzlí i dobrou náladu a výrazně zvýší stresovou odolnost. DNA test Chromozoom Sport vám na základě podrobné genetické analýzy poradí, jak zvyšovat kondici a posouvat limity vašeho těla. Ať už chcete zhubnout, nebo naopak nabrat svalovou hmotu. Dozvíte se, jakou souvislost má růst svalové síly v reakci na trénink, jaká je doba regenerace vašich svalů, nebo jaký vliv má sport na vaše hubnutí. DNA test je ideální jak pro profesionální sportovce, tak i pro ty, co si občas zacvičí jen tak pro radost. 

4. Jak docílit zdravé pleti i krásných vlasů

S přibývajícími léty už nestačí obličej opláchnout vodou a namazat hydratačním krémem. Ženy i v dospělosti navíc často trápí akné, pigmentové skvrny či vrásky. Genetický test Chromozoom Beauty vám ukáže, které faktory nejvíce poškozují vaši pokožku. Upozorní vás na možná genetická kožní onemocnění jako je akné či atopický ekzém, které zvládnete odhalit dříve, než budou mít šanci projevit se v plné síle. Mezi zkoumané vlastnosti patří mimo jiné i genetická predispozice k propuknutí růžovky, riziko vzniku křečových žil, strií, keloidních jizev, predispozice ke vzniku vitiliga či rychlost stárnutí kůže. Na základě výsledků vám dermatologové budou moci doporučit nejvhodnější typ kosmetiky.

Chromozoom

5. Jak s osobními výsledky naložit a udržet si zdravý životní styl

Cesta ke zdravému životnímu stylu zasláním výsledků nekončí. Chromozoom nepřináší jen genetické reporty, ale především jasná doporučení, která jsou k dispozici v interaktivní webové aplikaci. Ta vám bude sloužit jako virtuální svět vašeho zdraví, bude zároveň vaším trenérem, nutričním poradcem i koučem v jednom. Nabídne unikátní e-learningový systém, díky kterému se vám podaří snadno implementovat doporučení, založená na výsledcích genetické analýzy, do běžného života. V aplikaci na vás čekají i tematické výzvy, které vás v rámci několika dní, krok po kroku, naučí přijmout konkrétní rady, a vytvořit z nich nové a zdraví prospěšné návyky. 

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Zpěvák Radek Banga o bolestném dětství: S manželkou Veronikou prozradili, zda budou mít vůbec děti

Související články

Další články