Podzimní trendy 2022: Sofistikovaný styling a nečekané kombinování různých materiálů

Podzimní trendy 2022: Sofistikovaný styling a nečekané kombinování různých materiálů
Zdroj: Profimedia
Vrstvení z přehlídky Louis Vuitton AW 22.Protiklady materiálů na přehlídce Louis Vuitton AW 22.Maxidélka a mužský vs. ženský princip na přehlídce Stella McCartney AW 22.Růžová od hlavy k patě byla k vidění na přehlídce Valentino.+ 2 fotky+ 3 fotky

Nejočekávanější období roku pro všechny, co žijí módou, je právě tady! Nejluxusnější značky i brandy dostupných řetězců předkládají svým potenciálním klientům novou paletu vzorů, barev, střihů a látek, ze kterých si mohou sestavit nový stylový šatník. Ale třeba se letos bude stačit jen inspirovat a z věcí, které už mnohdy vlastníte, připravit aktuální svěží kombinace.

Radka Franc
Radka Franc 04. 10. 2022 13:30

Zkuste se na novou sezónu podívat z dlouhodobější perspektivy. Je možné pouze updatovat váš stávající šatník, doplnit ho několika novými kousky než budovat zcela nový? 

Trikem je sofistikovaný styling jednotlivých kusů, to, jak je ladit, vrstvit, aby fungovaly. To se týká i vhodného sdružování jednotlivých materiálů

Kontrast a nová sláva devadesátek

Už v předcházející sezóně se objevil rys mixování dvou odlišných přístupů - komfortního světa luxusních materiálů, jako je kůže či kašmír, v kombinaci s běžně nošenými kousky, jako jsou džíny, nebo pletené svetry.

Následující trend se nese v duchu 90. let - jednoduché linie i elegantní maxi sukně spárované s tričky s potisky. Inspirovat se můžete pánskými obleky v kombinaci s něžnými ženskými elementy, jako jsou hedvábné halenky, či dlouhými saténovými sukněmi v protikladu s přísným sakem. 

Maxi délky a vrstvení

Silueta je dlouhá a splývavá, přesto jí nechybí objem, který vytváří vrstvení. Maxi délky mají sukně, šaty i kabáty. Delší silueta připomíná kokon, do kterého se s chutí zabalíte, přesto nepostrádá eleganci. Sestává například z bomberu či vlněného kardiganu v kombinaci s dlouhou splývavou sukní či volnými kalhotami s mírně padlým pasem. Vše na první pohled působí komfortně, ale ne přehnaně oversized.

Kouzlo protikladů

A které další prvky se vracejí? Je to například korzet kombinovaný s kalhotami se širokými nohavicemi, skvěle propracovaný a dobře sedící tak, aby vypadal sofistikovaně, nikoliv vulgárně. Opět tu máme spojení protikladů, mužským šatníkem inspirované kalhoty a totálně ženský, siluetu těla kopírující vršek, který lze doplnit například blezjrem či volnou košilí. 

Dlouhé a splývavé siluety doplňují a vyvažují boty na vysoké podrážce, platformy a klíny. A svůj velký comeback hlásí kozačky nad kolena, i ty extrémní - připomínající boty rybářů. S vrstvenými outfity působivě ladí minimalistické šperky a strukturované ženské kabelky, které balancují mužskou energii části outfitů.

Zářivě růžová i černočerná

Do barevné škály letošního podzimu samozřejmě patří hnědá a to v monochromatických outfitech, stejně tak zářivě růžová, žlutá či oživená tvrdá červeno-černá kombinace. A v neposlední řadě můžete být doslova černá od hlavy až k patě. Ani tak outfit nemusí být nudný, stačí si pohrát s texturami a například zkombinovat krajkový top s blejzrem a černou kůži vynést v odvážné lakované variantě. 

Velkou část letošních trendů podzimní garderóby poskládáte z kousků, které najdete v poličkách svého šatníku. Pokud vám nějaký bude chybět, můžete se inspirovat v naší galerii. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články