Dua Lipa a její záliba v devadesátkách: Inspirujte se stylem jedné z nejúspěšnějších zpěvaček současnosti

Dua Lipa
Zdroj: Se souhlasem značky Puma
Dua Lipa je jednou z největších hvězd současnosti.Britská zpěvačka má svůj neotřelý styl.Dua Lipa miluje barvy. A to i na nehtech, které jsou u zpěvačky hodně extra.+ 19 fotek+ 20 fotek

Zpěvačka Dua Lipa (26) není jen hudební ikonou, ale i módní. Osobitými outfity podtrhuje svůj hudební styl, který by se dal zařadit do kolonek pop, disco, house, dance i R&B. Podívejme se na jednu z největších hvězd současnosti zblízka.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 27. 07. 2022 14:30

Držitelka tří cen Grammy a nespočtu dalších hudebních ocenění patří v posledních letech mezi nejúspěšnější zpěvačky. Aktuálně je na světovém turné s deskou Future Nostalgia protkanou devadesátkovými rytmy. Dua Lipa ovšem platí nejen za hudební ikonu, ale také módní. Svým osobitým stylem je proslulá a její šatník hodně ovlivňují trendy z devadesátek.

Dua Lipa není pseudonym

Dua Lipa se sice narodila ve Velké Británii, ale její rodina pochází z Albánie. Odtud jméno Dua, jež v albánštině znamená lásku. Jako mladší si přála jednodušší jméno, protože často musela jeho význam vysvětlovat. 

Hudební talent má v genech

Dua Lipa není první z rodiny, kdo se vydal do hudebního světa. Její otec Dukagjin Lipa zpíval v populární skupině v rodné Jugoslávii (dnes Kosovo). 

Svůj první singl vypustila Dua do světa v roce 2015, jmenoval se New Love, a hned jako druhý přišel na řadu hit Be the One, který se dostal do Top 10 v hitparádách dalších evropských zemí. 

Průlomový hit o rozchodu

V roce 2017 vydala Dua Lipa své debutové album, které ukrývalo hit, jenž ji proslavil po celém světě. Jmenoval se New Rules. Hudebními kritiky byla tato píseň označena za hymnu žen po rozchodu a posílení jejich postavení. 

Hit New Rules byl nominován na píseň roku na Brit Awards a získal pár ocenění v menších hudebních anketách. Jeho komerční úspěch byl ale fenomenální a Lipa se dostala i do US Billboard Hot 100. Píseň je několikanásobně platinová ve 13 zemích včetně Británie a získala diamantové ocenění ve Francii a Polsku. Svůj podíl na tom měl také líbivý videoklip.

Druhá deska a devadesátkové rytmy

V roce 2020 vydala Dua Lipa své druhé studiové album s názvem Future Nostalgia, které její slávu jen podtrhlo. Hity jako Levitating, Don’t Start Now, Physical jste nemohli přeslechnout ani vy, jelikož se uchytily po celém světě. I díky tomu je Dua nyní na vyprodaném turné, které končí na podzim v Austrálii. 

Je Dua Lipa zadaná?

Aktuálně je zpěvačka sama. Koncem loňského roku se po dvou letech rozešla s Anwarem Hadidem, bratrem slavných modelek Gigi a Belly Hadid. Jejím prvním přítelem byl britský model a šéfkuchař Isaac Carew, s nímž chodila v letech 2013 - 2017 a znovu pak v rozmezí let 2018 - 2019. 

Módní styl Duy Lipy

Zpěvačka, kterou na Instagramu sleduje 85,5 milionů fanoušků, je velkou inspirací i v módě. Často vystupuje velmi obnažená a miluje overaly. Mimo pódium se drží aktuálních trendů, kterými jsou nyní devadesátky. Dua se už také podruhé stala součástí kolekce Flutur značky Puma. Modely jsou inspirované oldschoolovou rave kulturou.

Kolekci provází motýlí nápis Dua Lipa, což je pro zpěvačku symbolické. "Motýl představuje přechod, metamorfózu a nové začátky. Již při práci na prvním dropu kolekce jsem cítila, jak velký význam pro mě symbolika motýla má. Při práci na dropu číslo dva se všechno ještě více ukotvilo a symbol motýla se v mém životě stal ještě důležitějším. Mám pocit, že byl přirozenou součástí toho všeho již od počátku spolupráce," popisuje Dua Lipa v tiskových materiálech.

Podívejte se do fotogalerie na neotřelý módní styl zpěvačky, která se nebojí odvážných modelů. 

Zdroje informací:

Wikipedia.org

Dailymail.co.uk

Thethings.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články