Vlasové doplňky z devadesátek hlásí comeback. Letní fesťáky přímo vybízejí k ulítlejším účesům

Letní vlasové vychytávky nejen na festivaly: S těmito gumičkami, piercingy a příčesky budete za hvězdu
Zdroj: Freepik
Růžový vlasový příčesek. Darky.cz, 99 Kč. Barevná čelenka do vlasů. LAVASHKA, MODIVO, 1538 Kč. Sada čtyř skřipců do vlasů. H&M, 129 Kč. Gumička s červenými copánky. Darky.cz, 39 Kč. + 17 fotek+ 18 fotek

Mysleli jste si, že korálky do vlasů, barevné skřipce a sponky s příčesky jsou již minulostí? Omyl. Právě tyto vlasové doplňky, které se hojně nosily v devadesátých letech, letos hlásí svůj velký comeback. Nechte se zlákat závanem minulosti.

Dana Klementová
Dana Klementová 13. 07. 2022 08:00

Období letních hudebních festivalů je v plném proudu, a pokud nechcete na takové akci splynout s davem, máme pro vás pár tipů. Pořiďte si výrazné vlasové doplňky, které jsou pro takové příležitosti jako stvořené a ukažte světu, že vy se výraznějších módních trendů skutečně nebojíte. 

Čelenky, sponky a skřipce slaví svůj comeback

Nápadné sponky, pomocí nichž můžete sepnout vlasy podél obličeje, velké skřipce pro sepnutí vlasů na zadní straně hlavy, tlusté látkové gumičky či široké látkové čelenky? Všechny tyto vlasové ozdoby jsou opět v módě, a jestliže se rozhodnete si je pořídit, dejte přednost především těm, které jsou zdobené nejrůznějšími kamínky, perlami či třpytkami. Pak totiž budete správně devadesátkově trendy. Pokud si troufnete na větší divočinu, můžete si do pěšinek vlasů přidat i třpytky v gelové formě, které se dají použít i na obličej.

V tomto týdnu začíná například festival Colours of Ostrava, ale ulítlé vlasové trendy můžete zkusit i během festivalů jako Benátská!, Hrady či denní Festival Okoř.

Příčesky a piercingy do vlasů

Dalším hitem, který stojí za zmínku, jsou vlasové příčesky. Hlavně tedy barevné příčesky, jež můžete jednoduše naplést či připnout do vlasů, a během několika vteřin jednoduše vykouzlit originální účes. Vytvořte si ve vlasech barevné copy nebo drdoly i z více barev. Extravagance se hodí i na hudební festivaly, kde se fantazii v outfitech nekladou žádné meze. 

Opomenout nesmíme ani takzvané ozdobné piercingy do vlasů, jež opět můžete jednoduše zaplést do své hřívy. Tyto kovové ozdoby se dají nasadit jak do zapletených copů, tak jimi můžete ozdobit i uhlazený účes. Nakonec můžete propojit barevné příčesky a piercingy dohromady, jen vše pečlivě uvažte a zalakujte, aby vám účes co nejdéle vydržel. 

Inspirace na letní vlasové doplňky

Inspiraci na trendy vlasové doplňky a vychytávky, jež se opět vrátily do módy, si můžete prohlédnout v naší fotogalerii. Kromě klasických ozdob jsou tam k vidění i různé krepovačky a kulmy na vlasy, pomocí nichž můžete snadno vykouzlit přesně takový účes, po kterém toužíte. 

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články