50 trendy účesů pro ženy okolo padesáti: Které vám budou nejvíc slušet a jak o vlasy pečovat?

50 trendy účesů pro ženy okolo padesáti: Které vám budou nejvíc slušet a jak o vlasy pečovat?
Zdroj: Se souhlasem Salon Michal Zapoměl/Koláž Lifee.cz
Ženám okolo padesátky sluší téměř všechny účesy. Tedy především ty, ve kterých se samy cítí krásné. Ženám okolo padesátky sluší téměř všechny účesy. Tedy především všechny ty, ve kterých se samy cítí krásné. Ženám okolo padesátky sluší téměř všechny účesy. Tedy především všechny ty, ve kterých se samy cítí krásné. Ženám okolo padesátky sluší téměř všechny účesy. Tedy především všechny ty, ve kterých se samy cítí krásné. + 46 fotek+ 47 fotek

Je vám okolo padesáti a hledáte vhodný střih, který vám bude skutečně lichotit? Víte, jak o své vlasy s přibývajícím věkem pečovat? To vše web Lifee.cz zjišťoval u předních českých kadeřníků.

Dana Klementová
Dana Klementová 14. 05. 2022 14:30

Mezi trendy účesy pro rok 2022 se řadí především mikáda, polodlouhé vlasy či wolf cut. Který z těchto střihů nejvíce sluší ženám kolem padesátky? 

Střihy (ne)vhodné pro ženy okolo padesátky

„Ženám v tomto věku velmi lichotí například mikáda. Vždy by se však měl účes odvíjet především od kvality vlasů klientky, tvaru obličeje a postavy. Určitě už nejsou příliš vhodné nastavené vlasy, což se většinou řeší kvalitními příčesky,“ prozradil webu Lifee.cz kadeřník Lukáš Klucký, který je zakladatelem salonu Hairtrend. 

I s pěti křížky na krku si tak mohou ženy dovolit prakticky jakýkoliv účes. „Styl je odvaha být sám sebou, a tak bych dal na pocit, protože jen žena, která se cítí skvěle, je doopravdy krásná. A to v jakémkoliv věku,“ tvrdí Michal Zapoměl s tím, že nejsou ani tak důležité trendy, jako spíš to, v čem se cítíme dobře. 

Jak pečovat o vlasy po padesátce?

Péče o vlasy je důležitá v každém věku, v tom zralém ale obzvlášť. „Ženy po padesátce by rozhodně měly věnovat více pozornosti doplňkům stravy a anti-ageing produktům, které obsahují kolagen a ceramidy, vyjmenovává Zapoměl. 

Pokud i vás zajímá, jaké účesy lichotí ženám okolo padesátky, můžete si je prohlédnout v naší fotogalerii.

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články