Trendy účesy pro jaro 2022: Podle českých kadeřníků vedou wolf cut, balayage či kratší střihy

Trendy účesy pro jaro 2022: Podle českých kadeřníků vedou wolf cut, balayage či kratší střihy
Zdroj: Se souhlasem Misha/hair studio/koláž Lifee.cz
Zesvětlování vlasů bude letošním hitem číslo jedna.I hnědo-měděné odstíny budou na jaře velmi oblíbené. Prosvětlení vlasů je in již několik let. Světlé odstíny s meruňkovým nádechem budou hitem i během léta. + 12 fotek+ 13 fotek

Toužíte po změně účesu, ale stále jste nenašla odvahu? Začínající jaro by mohlo být tím správným impulsem. Jaké střihy budou během první poloviny letošního roku nejvíce trendy? Na to jsme se zeptali předních českých kadeřnických salonů.

Dana Klementová
Dana Klementová 29. 03. 2022 09:00

Prosvětlené, polodlouhé či krátkéVšechny tyto účesy budou letos na jaře skutečně in. A co dalšího nás v oblasti barev a střihů čeká? 

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Misha/ hair studio (@mishahairstudio)

Trend na míru

Podle majitelky Misha/hair studia, které sídlí na Náměstí Míru v Praze 2, nejsou zase tak důležité trendy, jako spíš to, co dané ženě sluší.Jsem zastáncem toho, že trend má být tvořen na míru typů vlasů, tvaru obličeje a barevné typologii. Obecně ale zůstává v oblibě polodlouhá délka vlasů střižená do rovna. Výraznějším trendem v oblasti střihů pak může být také takzvaný wolf cut (účes příbuzný mulletu), který podpoří objem vlasů. Barevnosti vlasů se meze nekladou. Největším hitem jsou však bezpochyby zdravě vypadající vlasy plné lesku. Trendy zůstává i contouring či jemné prosvětlení v kombinaci s mocca odstíny nebo meruňkovými tóny,“ říká Misha Čadková.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Libor Šula The Salon (@liborsulathesalon)

Balayage v různých barevných kombinacích

I kadeřnice Giljana Pošíková z kadeřnického salonu Libor Šula The Salon je zastánkyní toho, že trendy nejsou to nejpodstatnější. „Na prvním místě je pro mě elegance, a tak nikdy za každou cenu nepodléhám pomíjivým vlasovým trendům, spíše se jimi inspiruji a tvořím účesy na míru, které vím, že klientkám prospějí," říká Giljana Pošíková, která pro web lifee.cz zároveň dodává, že trendy pro rok 2022 vidí i v oblíbené technice balayage.

Balayage vypadá při správném a technicky dobře rozvrženém prosvětlení skvěle i několik měsíců. Rozdíl oproti minulým provedením bude letos ve větším důrazu na kontrast mezi jednotlivými partiemi. Prosvětlené rámování kolem obličeje v kontrastu s tmavším odstínem v horní části hlavy, které přechází v prosvětlené délky, taktéž kontrastující s horní partií tmavších vlasů, bude možné v různých barevných kombinacích,osvětluje Pošíková.

Kratší střihy a prosvětlení vlasů

Bez námahy, s lehkostí a přirozeností. To je podle slov francouzské kadeřnické společnosti FRANCK PROVOST motto jejich nové jarní a letní kolekce pro rok 2022, podle které budou opět v kurzu i kratší střihy.  

Co se týče barev, oblíbenou technikou bude údajně Brun Cashmere neboli „hnědý kašmír“ pro oživení tmavě hnědých vlasů nebo Ambre Vénitien („benátská ambra“) pro rozjasnění tmavší blond, kaštanových nebo rusých vlasů

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články