Trendy účes jako Victoria Beckham, Halle Berry či Gabriela Lašková. Kadeřník radí, jak na krátké vlasy

Trendy účes jako Victoria Beckham, Halle Berry či Gabriela Lašková. Kadeřník radí, jak na krátké vlasy
Zdroj: Showpix
Česká Miss Gabriela Kratochvílová se záhy po svém zvolení stala miláčkem národa a dnes ji můžeme vídat coby moderátorku v hlavní zpravodajské relaci TV Prima. Od téhle krátce střižené sympaťandy si necháme říct i ty nejhorší zprávy.Herečka Halle Berry je právem považovaná za jeden ze sexsymbolů 20. století. Takhle jí to slušelo na předávání Zlatých Glóbů v roce 2002.Bývalá členka skupiny Spice Girls a dnes úspěšná módní návrhářka Victoria Beckham vstoupila do historie s krátkým účesem zvaným bob. Ten chtěla mít svého času na hlavě snad každá žena a v různých obměnách je tento účes dodnes velmi populární a in.Herečka Kristen Stewart je svou jinakostí fascinujícím zjevením. Sluší jí pánský styl účesů a extravagantní líčení, které v kombinaci s flitrovanými večerními šaty působí prostě fantasticky. + 6 fotek+ 7 fotek

Dlouhé vlasy vždy byly symbolem ženské krásy. Proto když se mezi slavnými dlouhovláskami objevila nějaká nakrátko střižená dáma, jednalo se o velkou vzácnost. V minulosti to byla Twiggy nebo princezna Diana, revoluci způsobila Victoria Beckham svým slavným bobem a dějiny českého showbyznysu se otřásly v základech, když korunku České Miss získala usměvavá Gabriela Kratochvílová, dnes Lašková. Zeptali jsme se kadeřníka, komu by krátké vlasy doporučil, a kdo by se jich naopak měl vyvarovat.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 14. 03. 2022 08:00

Vzpomínáte na moment, kdy šedou nudu mezi kandidátkami na Českou Miss rozbilo krátkovlasé zjevení z Vysočiny Gabriela Kratochvílová? Široký úsměv, plamínky v očích a neodolatelný rošťácký výraz. Tahle křehká kráska si okamžitě získala srdce celé republiky a bylo jasné, že na jiné hlavě korunka skončit nemůže.

Vystoupit z davu a nebát se být jiná, právě to sympatické Gabriele pomohlo zvítězit. Když se jí novináři ptali, zda počítala s tím, že se o ní bude mluvit jako o „té krátkovlasé Miss", odpověděla bez zaváhání: „Samozřejmě, já jsem v to doufala."

Kterým ženám krátké vlasy nesluší?

Ne každému krátké vlasy sluší, proto jsme o doporučení stran těchto účesů požádali zkušeného odborníka, pražského kadeřníka Vítka Romance. Některé ženy v krátkých vlasech zestárnou, dalším zase mohou rozšiřovat obličej a přidávat mu vizuálně kila navíc. Přeci jen delší vlasy přirozeně splývají podél obličeje a dělají nás štíhlejší," upozorňuje kadeřník. „Také mi přijde, že některé ženy vypadají v krátkých vlasech přísně, jako paní učitelky, dominy nebo mužatky. A to nemusí vyhovovat každému," soudí.

Natalie Portman, Halle Berry nebo Vlaďka Erbová

Z celebrit, které se proslavily účesem na ježka, můžeme vzpomenout na herečky Natalii Portman, Halle Berry nebo českou modelku Vlaďku ErbovouAno, může to být sexy. Ale jsou to vesměs štíhlé vysportované gazely s poměrně výraznými obličejovými rysy, kterým ježek opravdu sluší. Je důležité dostat i do krátkých vlasů vzduch a střihem je odlehčit. Nesmí působit tvrdě," říká Romanec.

Trendem roku 2022 jsou hravé ofiny

Trendem letošních jarních dnů jsou hravé ofiny, které krátkovláskám oživí účes a vlasům dodají energii. Ať už jsou to ofiny prostříhané, dlouhé nebo krátké, střižené směrem do obličeje, šikmo nebo do patky. Tvar ofiny by ženy měly konzultovat se svým kadeřníkem. Ne všechny typy obličejů ofinu zvládnou. Pokud má někdo krátký oválný obličej, tak mu ho ofina ještě zkrátí, a to nechceme. Na druhé straně výrazný hranatý obličej můžeme díky ofině jednoduše zjemnit," osvětluje Romanec.

Na melír zapomeňte, vítězí oříšek

S výsledným efektem účesu může kadeřník pracovat také vhodně zvolenou barvou. Aktuálně jsou trendy přírodní hnědé odstíny, jako je světlý nebo plavý oříšek. Od melírování se podle Romance opouští.

Krátké vlasy si žádají také častější a pravidelnou údržbu. Jak často by krátkovlásky měly svého kadeřníka navštěvovat? „Doporučuji intervaly zhruba pět týdnů," dodává kadeřník.

Podívejte se na inspirativní krátkovlasé dámy, které svým účesem bourají stereotypy.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články