Trendy účesy 2022 podle českých kadeřníků: Rovně střižené ofiny, vroubkovaná vlnovka i návrat devadesátek

Trendy účesy 2022 podle českých kadeřníků: Rovně střižené ofiny, vroubkovaná vlnovka i návrat devadesátek
Zdroj: Se souhlasem Libor Šula, Misha Hair Studio, Franck Provost/koláž Lifee.cz
Vroubkovaná vlnovka s hladkými kořeny se opět vrací na scénu.Zářivá personalizovaná kašmírově hnědá si skvěle rozumí s hladkým vlasovým stylingem.Glamour účes vytvoříte pomocí kulatého kartáče.Krátký sestřih vlasů podtrhuje tzv. countouring – jemné zesvětlení pramenů v oblasti kolem obličeje, které rozzáří tvář i vlasy.+ 9 fotek+ 10 fotek

Web Lifee.cz se zeptal v několika předních českých kadeřnických salonech, jaké účesy a střihy se budou nosit v roce 2022. Ať už máte dlouhou hřívu nebo dáváte přednost kratšímu střihu, budou se vám rady vlasových specialistů hodit. Díky nim třeba objevíte účes, který jste dlouho hledala.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 29. 12. 2021 12:30

Jestli bude něco v nadcházejícím roce trendy, pak půjde o střihy, které provzdušní účes, mají výraznou texturu ve vlasech, rovně střižené ofiny či budou připomínat uhlazené účesy z 90. let. Přesvědčte se sami.

Inspirace z Francie

Tým kadeřníků Franck Provost zastává názor, že každé vlasy jsou jedinečné. V kolekci s názvem Nadčasová najdete dlouhé a elegantní, čtvercové a grafické nebo krátké hair stylingy, které evokují návrat do 70. let a inspirují svou nespoutaností a svobodou.

Mezi hlavními trendy se objevuje dégradé střih, který umožňuje u dlouhých vlasů provzdušnit účes a vytvořit tak pohyb po celé délce vlasů. Fuzzy střihy, které dodávají účesu mobilitu, jsou dalším výrazným prvkem této kolekce, na scénu se opět vrací vroubkovaná vlnovka s hladkými kořeny,“ uvádí za salon Franck Provost Nikol Kouklová.

Raw beauty vlasy

Na noblese a nadčasovosti si zakládá oblíbený kadeřnický salon Misha Hair Studio. Naše filozofie se nese v duchu raw beauty. Jsme přesvědčeni, že jen živou krásu lze hýčkat, obdivovat a vnímat ji jako umění,“ popisuje majitelka salonu a ambasadorka L´Oréal Professional Misha Čadková.

Mezi trendy roku 2022 patří střihy s výraznou texturou ve vlasech a rovně střižené kratší ofiny. U dlouhých vlasů budou převládat zvlněné messy účesy. Všechny účesy by hlavně měly být sexy a ženské,“ dodává Misha.

Devadesátky se vracejí

„V novém roce opustíme ležérně rozcuchané vlasy, nekonečný objem ve vlasech z 80. let a vrátíme se zpět k uhlazeným a sofistikovaným stylingům,“ tvrdí Jana Mynaříková z kadeřnického salonu Libor Šula.

Vlasy hladké a vlny precizně definované. Rozhodně upotřebíte vlasovou žehličku, která zůstala opomenutá v minulém období. Devadesátky se na nás valí a na přehlídkách světových návrhářů můžeme zahlédnout francouzské twisty, copánky či mokrý look, kterým jsou vlasy uhlazené a zbavené objemu,“ dodává senior master Jana Mynaříková.

Vítané jsou sponky, spony, pinetky a další ozdoby – a jedna je rozhodně málo. Tento vlasový trend vás donutí jich do vlasů připnout klidně pět i více. Barevná škála je nekonečná. Inspirujte se v galerii, jaké zdobení do vlasů používají v salonech Libor Šula.

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články