Vypadávání vlasů: Kolik jich denně ztrácíme a kdy bychom se podle kadeřnice měli začít bát?

Vypadávání vlasů: Kolik jich denně ztrácíme a kdy bychom se podle kadeřnice měli začít bát?
Zdroj: Shutterstock
Denně člověk běžně přijde o 50 až 150 vlasů.Ztrácí je hlavně během mytí a kartáčování.
Problém nastává ve chvíli, kdy vám vlasy začnou vypadávat v chomáčcích z jednoho místa.Průměrný člověk má 90 - 100 tisíc vlasů.
+ 1 fotka+ 2 fotky

Vypadávání vlasů je strašákem mnoha žen a nezřídka i mužů. Při pohledu do výlevky po umytí vlasů tak mnozí z nás propadají panice. Profesionální kadeřnice Ashley West prozradila, o kolik vlasů denně člověk běžně přichází a jaká ztráta už znamená problém. Zprávu přinesl server listu Daily Mirror.

Tereza Švandová
Tereza Švandová 27. 10. 2021 09:00

Zažila to asi každá z nás. Při večerním šamponování nebo obyčejném česání si říkáme, zda množství vlasů, které nám při těchto činnostech vypadne, je ještě normální, či nikoli. Odpověď na tuto otázku nyní prozradila kadeřnice Ashley West.

Člověk denně běžně přijde o 50 - 150 vlasů

"Moje sestra si myslí, že hojné padání vlasů hlavně během mytí je naprosto normální. A jako kadeřnice mohu potvrdit, že má pravdu," ozřejmila Ashley. "Člověk přijde denně o 50 vlasů. A pokud je nosíte vyčesané do ohonu, toto číslo se může během mytí směle vyšplhat i na 150 a stále je to v pořádku," dodává.

Zpozornět byste každopádně měli ve chvíli, kdy vám vlasy začnou uvolňovat v chomáčích. To znamená, že neztrácíte vlasy rovnoměrně z celého povrchu hlavy, ale vypadává vám jich více z jednoho místa.

Průměrný člověk má 90 až 100 tisíc vlasů

Vliv na vypadávání vlasů má spousta faktorů. Svou roli v tom hrají stres, špatná výživa (zejména nedostatek vitamínu B, železa a zinku), počasí, poškození vlasů, nemoci (alopecie, covid-19) či hormonální změny (těhotenství, porod).

Životnost vlasů se pohybuje okolo čtyř let, proto vám nikdy neporostou donekonečna, co se týče délky. Průměrný člověk má na hlavě 90 - 100 tisíc vlasů.

Zdroje informací:

Mirror.co.uk

Wikipedia.org

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články