Staňte se mistryní ve vytváření účesů: Jak nanášet jednotlivé stylingové produkty a v jakém množství?

Jak vytvořit účes, který vydrží celý den? Které produkty pomáhají s objemem a jak vlasy nezatížit?
Zdroj: Se souhlasem Franck Provost
Ženy kolem čtyřicítky si mohou dovolit téměř jakýkoliv sestřih. Ženy kolem čtyřicítky si mohou dovolit téměř jakýkoliv sestřih. Ženy kolem čtyřicítky si mohou dovolit téměř jakýkoliv sestřih. Ženy kolem čtyřicítky si mohou dovolit téměř jakýkoliv sestřih. + 36 fotek+ 37 fotek

Ve stylingových produktech se můžeme lehce ztratit. Na pultech drogerií i v salonech je jich vystaveno příliš mnoho, proto vám nyní pomůžeme se v nich zorientovat. Zároveň se dozvíte postup, jak jednotlivé pomůcky při tvorbě účesu používat.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 30. 06. 2022 12:00

Za každým skvělým účesem stojí jeden až dva vhodné vlasové produkty. Máme pro vás pár tipů, které vám pomohou jak s postupem, tak i s tím, jak produkty správně kombinovat a nanášet. Ať už chcete objem, rovné vlasy, definované vlny, nebo jen krásné a lesklé kadeře, čtěte dál!

Kolik produktu nanést?

Jakmile nanesete velké množství byť i lehčího produktu, vlasy to může zatížit a místo objemného účesu budou splihlé. Vždy tak aplikujte množství produktu s ohledem na délku vlasů. Například v množství o velikosti koruny si nanášejte pomádu, pěnu, nebo gel na krátké vlasy. Velikost dvoukoruny je dostačující na polodlouhé vlasy a velikost dvacetikoruny na vlasy dlouhé.

Nanášejte produkty na vlhké vlasy, ne mokré

Nejlepší je produkty nanášet na vlasy vysušené ručníkem, nebo lehce proschnuté na vzduchu. V tu chvíli jsou pro tento účel maximálně připravené. Pokud máte kudrnaté vlasy, promačkávejte je ručníkem, abyste podpořili jejich zvlnění a zabránili krepatění.

Jak pracovat s produkty ve spreji?

Pokud používáte produkty ve spreji, nejlépe fungují, když je aplikujete na vlasy a hned poté pročešete hřebenem. Tímto zajistíte, že produkt rovnoměrně pokryje všechny prameny vlasů. Při sprejování dbejte na množství, jedna aplikace spreje patří na jednu sekci vlasů. Pokud totiž stříknete na jedno místo víckrát, vlasy budou tuhé s tendencí se vysušovat.

Další častou chybou bývá nanášení spreje na prameny vlasů. To je zatěžuje a ztrácejí objem. Místo toho naneste sprej ke kořínkům a na vrch hlavy. Tato metoda nejlépe funguje na zvýšení objemu u jemných vlasů.

Jak nejlépe pracovat s pastou či voskem na vlasy?

Častou chybou bývá, že vosk či pastu přidáváme do vlasů od vrchu hlavy, což může zapříčinit zbytečně mnoho produktu v přední části vlasového porostu a nedostatek v části zadní. Místo toho produkt raději zahřejte v dlaních a začněte od zadních vlasů, které jsou silnější, poté přejděte na boky a až ke konci ho zapracujte do vrchní části.

S čím vám jednotlivé produkty mohou pomoci?

  • Gel na vlasy je tekutý na dotek a při usychání vytváří lesklý, rádoby mokrý efekt. Vlasy jsou po něm tvrdé.
  • Pěna na vlasy je lehčí stylingový produkt, který tvrdou krustu na vlasech nevytváří a pomáhá s objemem a definovat vlny.
  • Vosk na vlasy pomáhá vytvořit rádoby neupravený a divočejší účes, aniž by vlasy ztvrdly jako při použití gelu. Redukuje krepatění a pomáhá s vrstvením.
  • Sprej na vlasy podrží vlasy v upraveném účesu po celý den. Je možné také použít gelový sprej na vlasy, ten účes drží o maličko méně, ale zase mu oproti klasickému spreji povolí trochu pohybu.
  • Texturující sprej dodává vlasům objem. Vytvoří na nich lehce zdrsněnou texturu, která pomůže s nedbale elegantním a spíše uvolněnějším účesem.
  • Lak na vlasy se hodí při pevnějších účesech, které chcete, aby se celý den nehnuly. Vytváří na vlasech pevnější krustu.
  • Suchý šampon poslouží na mastnější vlasy a také s objemem. Nanáší se do suchých vlasů přímo ke kořínkům.

Zdroje informací: 

thehairstyler.com

byrdie.com

goodhouskeeping.com

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Slovníček generace Z je plný zkratek: Etický hacker vysvětluje, co znamená THX, OFC nebo QR

Související články

Další články