Okouzlující proměny kudrnatých vlasů: Šikovný kadeřník si poradí s jakýmkoliv střihem vlnitých vlasů

7 okouzlujících vlasových proměn: Jaké střihy nejvíce sluší kudrnatým vlasům?
Zdroj: Se souhlasem Salon Michal Zapoměl
Péče o kudrnaté vlasy není vždy snadná, a tak je pravidelná návštěva kadeřníka skutečně důležitá. Nejvíce ženám s kudrnatými vlasy lichotí polodlouhé či dlouhé vlasy.  I z kudrnaté hřívy se dají vykouzlit nádherně lesklé a rovné vlasy. Ženám s kudrnatými vlasy sluší prakticky všechny barvy. Stačí si pouze vybrat tu, ve které se vy sama budete cítit nejlépe. + 3 fotky+ 4 fotky

Změna účesu dokáže ženu nejen esteticky zcela proměnit, ale také jí dokáže dodat na sebevědomí. Jak k razantním vlasovým proměnám přistupují české ženy, jak ideálně pečovat o kudrnaté vlasy a jakému střihu by se měly ženy s vlnitými vlasy raději vyhnout? To jsme se zeptali předních českých kadeřníků.

Dana Klementová
Dana Klementová 19. 06. 2022 09:00

Základem každé péče o vlasy, a to tedy nejen o ty kudrnaté, by mělo být používání kvalitní vlasové kosmetiky ideálně stejné značky a pravidelná návštěva kadeřníka

Péče o kudrnaté vlasy

Rozhodně je nutné zvolit vhodnou vlasovou péči, jako je šampon, maska a kondicionér, ideálně na hydratační bázi. Dále také gelový přípravek do mokrých vlasů, a pak buď krémový, nebo pěnový finish. Novinkou poslední doby je i želé, které dělá kudrlinky krásně pružné a pohyblivé a nevytváří na nich nevzhlednou krustu. Obecně by se pak kudrliny měly buď nechat schnout pod speciálním sušákem, nebo je upravit pomocí difuzéru.“ popisuje ideální péči o kudrnaté vlasy kadeřník Michal Zapoměl, který se boji za krásnější vlasy věnuje již téměř 20 let. 

Základem péče o kudrnaté vlasy by mělo být používání vlasových přípravků s označením repair a smooth, jež zajistí hydrataci, která bývá u kudrnatých vlasů problém,“ dodává kadeřník a zakladatel salonu Hairtrend Lukáš Klucký.

Jaký střih není pro kudrnaté vlasy vhodný?

Jelikož je to s kudrnatými vlasy někdy opravdu náročné, zeptali jsme se odborníka, zda je nějaký střih, který jim skutečně nelichotí? Vlastně ani ne. „Jestliže je kadeřník zkušený a šikovný, poradí si stylově se všemi délkami kudrnatých vlasů a dokáže vykouzlit smyslné krátké střihy i pečovat o dlouhé vlasy.“, nechává se slyšet Michal Zapoměl. 

Vlasové proměny kudrnatých vlasů

Dámy, pokud i vy máte kudrnaté vlasy, můžete si prohlédnout naši fotogalerii, kde vás čeká hned 7 vlasových proměn  vlnitých a kudrnatých vlasů. Ovšem pozor, dle slov kadeřníka Michala Zapoměla až polovina žen lituje, že se do razantní vlasové proměny pustily. Pokud tedy plánujete víc než jenom dobarvení či zastřižení konečků, dobře si proměnu promyslete a pečlivě vybírejte i kadeřníka. 

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články