200+ trendy účesů pro rok 2022: Krátké vlasy, mikáda, ofiny, vlny i wet look

200+ trendy účesů pro rok 2022: Krátké vlasy, mikáda, ofiny, vlny i wet look
Zdroj: Frank Provost, Salon Michal Zapoměl/Koláž Lifee

Krátké vlasy, mikáda, polodlouhé účesy, varianty pro kudrnaté vlasy, wet look a mnoho dalších. Vyberte si v našem rozcestníku účes podle věku, nebo barvy vlasů.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 24. 05. 2022 16:11

20 účesů pro ženy kolem dvaceti

V mládí se experimentuje a dívkám v tomto věku sluší téměř cokoliv. Mohou mít vlasy jak dlouhé, tak i nakrátko a nemusí se bát výraznějších barev. Inspirujte se účesy i některých známých tváří jako herečky Sary Sandevy či modelky Barbory Podzimkové.

35 účesů pro ženy okolo pětatřiceti

Ani po třicítce není třeba přecházet plně do konzervativních účesů. Pokud vám to vaše povolání dovolí, můžete i po třicítce experimentovat s barvami vlasů. V letošním roce patří mezi trendy polodlouhé střihy a mikáda, která jsou oblíbená už několik let. Vyberte si účes, který vám sedne.

50 účesů pro ženy okolo padesátky

„Ženám v tomto věku velmi lichotí například mikáda. Vždy by se však měl účes odvíjet především od kvality vlasů klientky, tvaru obličeje a postavy. Určitě už nejsou příliš vhodné nastavené vlasy, což se většinou řeší kvalitními příčesky,“ prozradil webu Lifee.cz kadeřník Lukáš Klucký, který je zakladatelem salonu Hairtrend. Důležité je, aby se žena v tomto věku hlavně cítila v účesu dobře a nemusí se přitom ohlížet na nejnovější trendy. Zapovězeny jí ovšem nejsou.

Trendy účesy 2022 podle českých kadeřníků

V letošním roce budou trendy střihy, které provzdušní účes, mají výraznou texturu ve vlasech, rovně střižené ofiny či budou připomínat uhlazené účesy z 90. let. Na přehlídkách světových návrhářů se objevují francouzské twisty, copánky či wet look, trendy budou také sponky a s těmi je doporučeno nešetřit, jak se dozvíte v článku pod odstavcem.

Svatební účesy pro rok 2022

„Monstrózní vyčesané účesy jsou už dávno minulostí. Vlasy si nevěsty přejí spíše zaplétat nebo jen lehce zvlnit. Chybět nesmějí ani živé květy,“ popisuje zručná kadeřnice, která pracuje ve Slovanském domě v Praze. „Ruličky a dorty místo účesu nechme v devadesátých letech. Je pravda, že se je občas podaří někde zahlédnout, ale řekla bych, že je to pořádné faux pas. Čím jemnější a přirozenější je vzhled nevěsty, tím lépe,“ míní kadeřnice.

Účesy pro kudrnaté vlasy

U kudrnatých vlasů je důležitá hlavně péče a dobrý střih. Ženy s kudrnatými vlasy by si měly dát práci s finální úpravou pomocí vhodných produktů. „Obecně by se kudrliny měly buď nechat schnout pod speciálním sušákem nebo se upravit pomocí difuzéru,“ sdělil webu Lifee.cz kadeřník Michal Zapoměl, který se boji za krásnější vlasy věnuje již téměř 20 let.  Jak o kudrnaté vlasy pečovat se dozvíte v odkaze níže.

Zrzavé odstíny vlasů

Smyslná zrzavá se vám nabízí v tolika odstínech, že si ten správný zaručeně vybere úplně každý.  Například taková jahodová, malinová či rose-gold, sluší především světlejším pihatým ženám, které mají modré nebo zelené oči. Ženy, jež byly doteď zvyklé na hnědé vlasy, by pak naopak měly vsadit na měděnou, hnědočervenou či skořicovou hnědou. Jak barvu vybrat, vám poradíme v článku níže.

Tipy pro blondýny

U blond vlasů je důležité vybrat správný odstín a poté se o své vlasy důkladně pečovat. Častým barvením a tepelnou úpravou dostávají vlasy zabrat, takže je třeba jim alespoň jednou týdně věnovat speciální péči v podobě vlasové masky. Blond vlasy je třeba pravidelně vyživovat, aby neztratily svůj lesk.

Podívejte se také na nejkrásnější české blondýnky:

Jak nosit vlasy nakrátko

Některým ženám vyloženě sluší kratší vlasy, které poodhalí jejich krásnou tvář a zajistí jim tak jedinečnou image. Nechce se inspirovat krátkým sestřihem, který nosí moderátorka Gabriela Lašková nebo zpěvačka Pink.

Mikádo pokaždé jinak

Poprvé si ženy začaly stříhat vlasy, a odhalovat tak svá ramena a šíji, již ve dvacátých letech minulého století. Těmito kratšími střihy se pak nechal v 60. letech inspirovat i francouzský kadeřník Vidal Sassoon, který účes, jemuž dneska říkáme mikádo, vytvořil herečce Nancy Kwan (82). Mikádo nemusí být všední, podívejte se do naší galerie.

A co teprve vlnité mikádo:

Polodlouhé účesy

Polodlouhý účes má tu výhodu, že bude slušet blondýnkám i brunetám, rovným i kudrnatým vlasům a nemusejí se ho bát ani ženy s ofinou. Výhodou polodlouhých vlasů je, že můžete zvolit z mnoha různých střihů a navíc z nich vytvořit nepřeberné množství účesů. Jestliže navíc zvolíte takzvaný wolf cut, který je tento rok velkým hitem, vaše vlasy získají na objemu a budou vypadat senzačně.

A závěrem pro vás máme ještě pár účesů, které nejsou rozděleny podle barvy vlasů ani věku, ale mohou vám posloužit jako skvělá inspirace.

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články