Nejšílenější účesy z devadesátek se vracejí: Co všechno slavní nosili na hlavách?

Nejšílenější účesy z devadesátek se vracejí: Co všechno slavní nosili na hlavách?
Zdroj: Profimedia
Iva Kubelková chodila s Jaromírem Jágrem dlouhé roky, kdy mullet byl jeho poznávacím znamením.Trio Soukup - Bílá - Osvaldová zažívalo v devadesátých letech zlatou éru. Ondřej Soukup se ještě pyšnil krátkými vlasy.Lucie Bílá a její dlouhé havraní vlasy.Celá v černém a s masivním křížem, to je období Zahrady rajských potěšení.+ 52 fotek+ 53 fotek

Devadesátá léta přinesla decentnější verze objemných účesů z let osmdesátých a nebyl nikdo, koho by tato vlna nesmetla. Každá druhá žena toužila mít vlasy jako Rachel v Přátelích, puberťačky šílely po Spice Girls a muži se mulletem „na Jágra” snažili alespoň z dálky připomínat hokejovou legendu. Žádný účes neměl dost plastových sponeček a skřipečků, nešetřilo se ani s copánky nebo látkovými čelenkami.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 16. 01. 2022 12:30

Nejen na středních školách byly mezi dívkami v kurzu vlasy zvlněné krepovačkou, nejlépe s modrými, zelenými nebo červenými pramínky. Podle vlasových expertů s ní bez obav můžeme dělat parádu i dnes.

Krepování z devadesátek se vrací na scénu

Krepování může vypadat trochu hloupě, ale pokud ho provedete správně, můžete být šik. Zásadní je, kde krepujete. Kořínky nechte uhlazené a krepujte jen konečky, to může vypadat super cool, stejně jako kudrnatý culík, který je nahoře uhlazený," radí kadeřnice Rita Lowery v magazínu Byrdie. „Moderního vzhledu docílíte s většími krepovacími nástavci," radí Lowery. Podpoříte tak dojem plážových vln."

Na Jágra" se ostříhala už i Rihanna

Vlasovým expertům ostatně dává za pravdu i sám Jarda Jágr. Ačkoli svůj legendární mullet shodil v roce 1999, teď se k němu vrací - a není sám! „Vpředu byznys, vzadu párty” je znovu v kurzu, ať už chceme, nebo ne. Důkazem jsou zpěvačky Miley Cyrus nebo Rihanna, které už se v mulletu „na Jágra” také objevily. Zda chtěly exotickým střihem vlasů vzdát hold české legendě, to už novinářům neprozradily.

Lovci mulletů budou mít žně

Mimochodem, není to jen slovo mullet, kterým podle Wikipedie Češi označují tento specifický, ale slavný střih vlasů. Ujaly se pro něj také názvy „čolek“, „deka“, „zvadlý záclony“, „veverčí kožešina“, „na debila“, a na Moravě mu říkají  „na řidiče autobusu“. Češi mu natolik propadli, že vznikla skupina lidí, kteří si říkají Mullet Hunters, tedy lovci mulletů. Aktuálně čítá více než sto tisíc členů. Ve své komunitě sdílejí fotky mulletů, které na ulicích zahlédnou. 

Lucie Bílá a neposlušné konečky

A jak v 90. letech vypadaly naše známé tváře? Lucie Bílá chodila s dlouhými havraními vlasy, které jako by neposlouchaly nebo spíše nepoznaly hřeben. Ověšená přitom byla těžkými řetězy, přívěšky, prstýnky a dalším kovem, za který by ve výkupu železa dostala pěknou sumičku na přilepšenou. 

Devadesátky, dekáda Ivety Bartošové

Dlouhým vlasům propadl v 90. letech také Paľo Habera, kterému bylo všude horko. Jinak si vysvětlit jeho vášeň pro těsné džínové kraťasy. Okouzlující byla také Ilona Csáková. Krátkovlasá okatá brunetka bodovala v hitparádách s hity Amsterdam nebo Růžová. A devadesátky byly také zlatým věkem křehké blondýnky s nešťastným osudem Ivety Bartošové

Koho dalšího z devadesátek byste si rádi s nostalgií připomněli? Připravili jsme pro vás velkou galerii.

Zdroje informací:

Harpersbazaar.com

Byrdie.com

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články