Paľo Habera a Petr Janda letos oslaví ve velkém stylu kulaté narozeniny. Víme kde!

Paľo Habera a Petr Janda letos oslaví ve velkém stylu kulaté narozeniny. Víme kde!
Zdroj: Showpix, Herminapress/koláž Lifee.cz
Na letošním festivalu Benátská! spojí své síly kapely Arakain a Olympic. Na fotografii zleva Jiří Urban (Arakain), Petr Pečený (spolumajitel festivalu) a Petr Janda (Olympic).Petra Janda letos oslaví osmdesátiny, kapela Olympic šedesátiny.Paľo Habera bude letos slavit šedesátiny, jeho kapela Team čtyřicátiny.Na festivalu Benátská! nebude chybět kapela Divokej Bill.+ 6 fotek+ 7 fotek

Letos v létě nás čeká hned několik velkých událostí. Šedesátiny bude mít Paľo Habera, osmdesátiny Petr Janda, a slavit budou také jejich kapely. Haberův Team se dočká krásných čtyřicátin, Olympic dosáhne na šedesátku. Ptáte se, kde oslavy proběhnou? Na nejstarším českém hudebním festivalu!

Veronika Nováková
Veronika Nováková 07. 01. 2022 16:00

Letošní liberecký festival Benátská!, který se po dvouleté pauze koná 28. - 31. července, zahájí ve čtvrtek právě nesmrtelná kapela Olympic. Aby narozenin nebylo málo, čtyřicátiny čekají také metalovou kapelu Arakain, která se rozhodla spojit s Olympikem a oslavit ten večer společnou kulatou stovku. 

Paľo Habera slaví šedesátiny, Team čtyřicetiny

Myšlenka na společné narozeniny těchto velikánů vznikla podle slov spolumajitele festivalu Benátská! Petra Pečeného v jeho advokátní kanceláři. „S Petrem Jandou i s kluky z Arakainu nás pojí mnohaleté přátelství a potkáváme se i na festivalech. Nápad na společný koncert téměř okamžitě nadchl i Jirku Urbana z Arakainu. Skutečně půjde o unikátní hudební událost, která se dlouho nebude opakovat.“

Sobotní večer se dále ponese v duchu oslav šedesátin Paľa Habery a čtyřicátého výročí založení jeho kapely Team. „Pro fanoušky to bude po dvouletém nuceném půstu unikátní šance, protože skupina Team vystoupí v roce 2022 maximálně na třech koncertech,“ vysvětluje ředitel festivalu Pavel Mikez.

Na Benátské vystoupí mimo jiné i Chinaski a Mirai

A co by to bylo za Benátskou bez kapely Chinaski, pravidelného hosta již od prvního ročníku, a čerstvých držitelů Zlatého slavíka, skupiny Mirai, která se na festival také ráda vrací. „Za jejich účast jsme velmi rádi, protože je zárukou zajímavého hudebního mixu, který potěší všechny generace návštěvníků,“ dodává Pečený.

Chybět letos nebudou ani Petra Janů, písničkář Pokáč, Divokej Bill, Vypsaná fixa, Walda Gang, Škwor, Traktor, rapper Lipo nebo ATMO Music.

 

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Český Ken Robert Paulat: Syna Andrease mi porodila náhradní matka, čekal jsem rok na dárkyni vajíčka

Související články

Další články