Kam na letní festival? Na Colours zamíří OneRepublic, Hrady CZ slibují nadupaný program

Fanoušci hudebního festivalu Colours of Ostrava v areálu Dolní oblasti Vítkovíc.
Zdroj: Profimedia

Léto právě odstartovalo a jako vždy je doslova nabité nejrůznějšími hudebními a kulturními akcemi. Přemýšlíte, kam vyrazit, a hodilo by se vám nějaké doporučení? Vybrali jsme pro vás ty nejnadupanější festivaly léta 2023 pro rodiny, party přátel i ty, co jsou zatím single.

Jana Jánská
Jana Jánská 04. 07. 2023 18:00

Colours of Ostrava: Největší festival v republice přivítá OneRepublic nebo Macklemora 

Multižánrový mezinárodní hudební festival se poprvé uskutečnil v roce 2002 v Ostravě. Od roku 2012 se koná v úchvatném prostředí Dolních Vítkovic – bývalém areálu hutí, dolů a železáren. Loňský ročník nabídl přes 350 programových bodů na 19 otevřených i krytých scénách – koncerty, diskuse, divadla, filmy, workshopy i výtvarné aktivity. Letos toho bude ještě víc.

Jubilejní 20. ročník festivalu Colours of Ostrava má mezi headlinery kapelu OneRepublic, která to rozjede již v pátek. K dalším hlavním hvězdám se řadí americký raper Macklemore, hvězda elektro-popu Ellie Goulding nebo bývalý člen kapely One Direction, Niall Horan. Za zmínku také stojí francouzský průkopník synthwave a elektro house Kavinsky a německý DJ Purple Disco Machine, který celý program uzavře svojí velkou narozeninovou párty.

Pořadatelé samozřejmě nezapomněli ani na tuzemskou scénu, a tak si na své přijdou i fanoušci Bena Cristovaa, Ewy Farne, kapely Monkey Bussines, vypsané Fixy nebo PSH Band. Kromě toho je možné navštívit i několik divadelních představení, projekcí filmů či workshopů. 

KDY A KDE?

19. - 22. 7. ostravské Dolní Vítkovice. 

Hrady CZ: Pořadatelé slibují české památky i špičku hudební scény 

I letos proběhne úspěšný festival Hrady CZ, který důmyslně kombinuje hudební zážitek a krásné historické kulisy, což z něj dělá ideální program pro rodiny s dětmi. Na dvou pódiích zahrají na osmi „hradních“ zastávkách na území Čech a Moravy kapely Kabát, Kryštof, Mirai, Wanastowi Vjecy, No Name, zpěvák Tomáš Klus a mnoho dalších skupin a interpretů. Program všech zastávek je letos zcela identický, aby měli fanoušci po celé republice možnost vychutnat si stejný zážitek napříč hudebními žánry. Již zmiňované interprety doplňují například Anna K., Dymytry, Michal Hrůza, ale také Gaia Mesiah, rapper Majk Spirit, Skyline, Cocotte Minute či rockové Kurtizány z 25. Avenue.

Po letech omezování chceme fanouškům festivalu dopřát Hrady CZ opět ve velkém stylu - se dvěma pódii, větším množstvím účinkujících, a hlavně se špičkou hudební scény, jako jsou kapely Kabát, Wanastowi Vjecy, Kryštof, No Name a řada dalších hudebníků. To vše doplněné unikátním doprovodným programem pro celou rodinu nabízejícím možnost navštívit památky. S Hrady CZ prožijete prázdninové víkendy naplno,“ slibují organizátoři program festivalu Hrady CZ.

Koncerty se odehrávají na loukách v těsné blízkosti hradních památek. Součástí doprovodného programu proto budou i letos legendární hradní karnevaly s vyhlášením nejlepších masek, které proběhnou v rámci programu vždy v pátek od 19:30. Návštěvníci se navíc budou moci zapojit do fotosoutěže o hodnotné ceny, které na základě veřejného hlasování vyhrají autoři čtyř nejlepších fotek festivalu.

KDY A KDE?

14. – 15. 7. Točník

21. – 22. 7. Kunětická hora

28. – 29. 7. Švihov

4. – 5. 8. Rožmberk nad Vltavou

11. – 12. 8. Veveří

18. –19. 8. Hradec nad Moravicí

25. – 26. 8. Bouzov

1. – 2. 9. Bezděz

Prague Open Air: Legendární Ledárny Open Air přichází s novým jménem

Projekt koncertů pod širým nebem vstupuje do nové sezóny jako Prague Open Air, což neznamená nic jiného, než že se můžeme těšit na ještě nadupanější program a rozšíření o novou lokalitu - Občanskou plovárnu.

Program Prague Open Air bude probíhat od června do září a nabídne širokou škálu žánrů. Na dvou scénách vystoupí řada populárních českých i zahraničních interpretů včetně Hooverphonic, TV Girl, Chinaski, Pražského výběru, Davida Kollera, Monkey Business, Anety Langerové, IMT Smile, Vypsané fixy, UDG, Hradišťanu nebo Michala Prokopa. 

Jsme rádi, že v letošním roce nabídneme hudebním fanouškům další prostor, který bude mít úplně jiný vibe. Scéna Plovárny je umístěna v zahradách s nádherným výhledem na Vltavu v samotném centru Prahy na Malé Straně. Bude kapacitně intimnější a nerozhodí ji ani počasí, protože je krytá. Obě lokace jsme zaštítili jedním jménem Prague Open Air,“ vysvětlují pořadatelé.

Koncerty v Ledárnách budou probíhat ve stejném areálu jako loňské Ledárny Open Air, tedy hned vedle historických budov Branických ledáren. Návštěvníci se můžou těšit na Sto zvířat, Hooverphonic, Chinaski, Pražský výběr, Mňága a Žďorp, Sofian Medjmedj, IMT Smile, Monkey Business, Davida Kollera, Horkýže Slíže, TV Girl, Poletíme? a Vypsanou fixu. Na Občanské plovárně zahraje Aneta Langerová, Michal Prokop, Framus Five, N.O.H.A., Polemic, Skyline, UDG ale i Hradišťan a Jiří Pavlica nebo Vašo Patejdl. 

KDY A KDE?

Ledárny Braník

20. 7. IMT Smile

27. 7. Monkey Business

9. 8. David Koller

10. 8. Horkýže Slíže

15. 8. TV Girl

22. 8. Poletíme?

24. 8. Vypsaná fixa

29. 8. Iné Kafe

a další

Občanská plovárna

18. 7. N.O.H.A.

19. 7. Michal Hrůza & Kapela Hrůzy

26. 7. Vašo Patejdl

27. 7. Hradišťan & Jiří Pavlica

1. 8. Xavier Baumaxa

2. 8. Polemic

3. 8. Michal Prokop & Framus Five

11. 8. Skyline

13. 8. Aneta Langerová

7. 9. UDG

20. 9. Xindl X

a další 

Benátská! s Impulsem: Fanoušci dostanou šanci setkat se s Chrisem Normanem 

Hlavní hvězdou letošního festivalu Benátská! s Impulsem bude legendární zpěvák s chraplákem Chris Norman, přičemž několik šťastlivců dostane unikátní možnost setkat se s ním osobně před jeho pátečním vystoupením. 

Do Česka se vždycky hrozně rád vracím, a proto se těším, že se s několika mými fanoušky budu moct osobně pozdravit a popovídat. Především se ale nemůžu dočkat energie, která má být na Benátské! přímo elektrizující,vzkazuje fanouškům Chris Norman prostřednictvím pořadatelů. 

O takzvané meet&greet byl už v minulých letech obrovský zájem. Možnost setkat se s takovou legendou, jakou Chris Norman je, je ale myslím naprosto ojedinělá. Samozřejmě bychom hrozně rádi vyhověli všem, kteří by se s Chrisem chtěli potkat osobně, což logicky nejde. Ale věřím, že jim to plně vynahradí jeho koncert,“ uvedl spolumajitel festivalu a frontman formace Doctor P.P. v jedné osobě Petr Pečený.

Začátek už 29. ročníku Benátské! s Impulsem bude prakticky výhradně ve slovenské režii, ne náhodou organizátoři čtvrteční program pojmenovali Slovenský večer. Jako úplně první na hlavní stage vystoupí Vašo Patejdl, následovat bude Peter Nagy & Indigo, Richard Müller a No Name. Tím ovšem slovenská jména nekončí. V pátek v Hudebním stanu Rádia Impuls zahraje Katarína Knechtová a v sobotu to na hlavní stage rozbalí Horkýže Slíže.

Nezapomnělo se ani na české interprety. Během tří nabitých dnů se na podiích vystřídají třeba Mirai, Rybičky 48, Jarek Nohavica, David Koller, rappeři Sharlota, Yzomandias, Viktor Sheen a celá řada dalších. Kromě hudby je připraven bohatý doprovodný program. 

KDY A KDE?

27. – 29. 7. liberecký sportovní areál Vesec

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články