Festivalová móda 2023: Letošním hitem jsou flitry, háčkované outfity odhalující kůži a kovbojské boty

Festivalová móda 2023: Letošním hitem jsou flitry, háčkované outfity odhalující kůži a kovbojské boty
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Modelka Alessandra Ambrosio předvedla na letošním ročníku festivalu Coachella hojně navštěvovaného celebritami ukázkový hippie styl. Dlouhé třásně můžou zdobit i obyčejné tričko. A hned je z něj festivalový hit. Primark, 230 KčDenim ve své párty podobě, to jsou korzetové šaty s prvkem třepení v délce a vysokým rozparkem. Bershka, 799 KčBez pořádných kovbojských bot, ideálně s metalickou úpravou, se letos na žádném festivalovém plácku neobejdete. Primark, 700 Kč+ 13 fotek+ 14 fotek

Festivalovou sezónu každoročně startuje americký megahit Coachella, který si nikdy nenechají ujít řady známých tváří. A právě ty obvykle udávají směr, jakým se festivalová móda bude danou sezónu ubírat. Letos už máme jasno. Celebrity zazářily v háčkované módě inspirované hippies, flitrových outfitech posedlých vzpomínkami na divoká 80. léta a stranou nezůstala ani inspirace přelomem tisíciletí.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 16. 06. 2023 08:00

Než vyrazíte do víru prvního z letních open airů, pořádně prozkoumejte svůj šatník a začněte s přípravami. Jediné pravidlo, které letos platí, je to, že žádné neexistuje. Nosí se všechno. Základní parametr festivalové módy je ale jednoznačný: zaujmout.

Festivalové móda podle Emmy Roberts a Alessandry Ambrosio

Inspirovat se můžete u herečky Emmy Roberts (32) nebo modelky Alessandry Ambrosio (42), které si letošní ročník užily v náležitě vyšperkovaných outfitech přesně podle současného módního diktátu. A samozřejmě stihly předvést hned několik vyladěných outfitů. Emma si vyrazila na koncert jihokorejské kapely Blackpink v třásňových šatech a kovbojských botách, Alessandra podlehla vábení sedmdesátek a květinových dětí a vmžiku by mohla hrát jednu z hlavních rolí ve Formanově muzikálu Vlasy.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Emma Roberts (@emmaroberts)

Hlavní směry už jsme ale nastínili v úvodu. Neobejdete se bez háčkované módy, třásní, flitrů a záplavy lesku. A samozřejmě nesmí chybět pořádně pestré barvy. Ty patří letos k hlavním trendovým liniím, a kde jinde je náležitě předvést, než na párty pod širým nebem?

Jak vybírat festivalovou módu podle trendů? Udržitelně!

Zaměřte se i na další využití pořízených kousků. Nikdo dnes nestojí o jednorázové hadříky, kterým dáte po posledních tónech z pódia sbohem a po návratu domů skončí hluboko ve skříni. Ideálním festivalovým outfitem jsou především takové modely, kterým kariéra po létě pokračuje a plynule přeskočí do vaší běžné garderoby.

Letos je to víc než snadné. Flitrovaná móda je aktuálním hitem a zahrnuje šaty, topy, kalhoty i doplňky a stejně tak je to s háčkovanými oděvy, třásněmi a dalšími módními prvky v retro duchu, které nebudou mít problém potěšit vás svou přítomností i v dalších, méně zábavných měsících.

Na nohy nejlépe kovbojské boty

Na festivalu toho určitě nachodíte víc, než doporučují vaše chytré hodinky, není tedy od věci zaměřit se také na výběr vhodné obuvi. Cítit se pohodlně, to znamená také přizpůsobit se počasí. A open air párty skýtá mnohá úskalí. Vybavit se můžete v podstatě jakýmikoliv keckami. Pokud ale váš festivalový outfit potřebuje patřičně vyšperkovat i správnými doplňky, zkuste kovbojské boty, kterým celebrity letos podléhaly po tuctech.

Vedro a prach, nebo naopak déšť a blátivo, vás nemusí odradit. Patina, kterou boty získají za každého počasí, vám bude atmosféru místa připomínat i dlouho po jeho opuštění. Můžete ale vyrazit i v obyčejných žabkách nebo si pojistit nedotknutelnost přibalením páru holínek. Těm rozhodně neodzvonilo a festivalové plískanice jsou pro ně tím nejlepším přehlídkovým molem. Samozřejmě, že je to prostor pro co nejvíc fancy a trendy variantu, párem oblíbených "Hunters" ale nikdy žádný outfit pod pódia nezkazíte.

Chystáte se vyrazit na megapárty pod širým nebem? Užijte si ji v tom nejlepším outfitu. S výběrem vám pomůžeme i prostřednictvím naší fotogalerie.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články