Tomáš Klus o trampotách s dětmi: Vyčítaly mi filmové partnerky, místo mých písniček poslouchají rap

Na Štědrý den večer zavítá na televizní obrazovky druhý díl pohádky Tajemství staré bambitky.Zpěvák a herec Tomáš Klus představil na tiskové konferenci České televize novou vánoční píseň a také pokračování pohádky Tajemství staré bambitky 2. V roli rádce uvidíme opět výborného Jiřího Lábuse.Otec hlavní hrdinky, kterého ztvárnil Ondřej Vetchý.+ 7 fotek+ 8 fotek

Muzikant Tomáš Klus (36) vnikne do řady českých domácností letos na Štědrý večer, kdy se Česká televize rozhodla premiérově odvysílat druhý díl oblíbené pohádky Tajemství staré bambitky. V rozhovoru pro Lifee.cz přiznal, že zatímco jeho hudební tvorbu jeho potomci ignorují, pohádky s ním si ujít nenechají. A dokonce už mu ani nevyčítají, že v nich má jinou partnerku než jejich maminku.

Veronika Nováková
Veronika Nováková 06. 11. 2022 08:00

Sám Tomáš Klus zachází s dětmi jako se sobě rovnými. Třeba na sociální sítě přidává jejich fotografie jen s jejich vysloveným souhlasem. „My se dětí ptáme, jestli to chtějí dát na internet, nebo ne, a také s námi filtrují fotky, pokud je upravujeme. Když nechtějí a nemají náladu něco zveřejňovat, tak to tam není," vysvětluje Tomáš Klus. „Myslím, že  společných fotek bude ubývat s přibývajícím věkem," míní otec Josefíny (9), Alfréda (6) a Jenovéfy (5).

Nedávno jste na svém Instagramu popsal zajímavý fenomén - prý si vaši fanoušci rozmazávají obličej poté, co se s vámi vyfotí, a teprve následně snímek zveřejňují.

Já jenom doufám, že to nemá přímou souvislost se mnou a že to není kvůli mně. Ale ano, děje se to. Dělají to mladí lidé. Já se na to konto s několika mladými lidmi bavil a ty důvody jsou různé. Nejčastější je neláska a nesebeúcta. A to mě strašně zamrzelo, protože si myslím, že právě tahle generace, která přichází po nás, potřebuje být odolná. Nebudeme jí společnost a planetu předávat v úplně nejlepším stavu a potřebujeme jí pomoct. Nebo já mám tu potřebu a touhu jí pomoct.

Jak to myslíte?

Žijeme v době, kdy máme hodně informací a neustále do nás internet buší, že se děje něco strašného, a vytrácí se vědomí vlastní individuality, výjimečnosti a jedinečnosti. Mladí lidé mají neustále tendenci se s někým srovnávat a být někdo. Tak jsem napsal status o tom, že je důležité být jako jedinec, já. Proč být někým jiným? To už je zabrané. Nejkrásnější na tom je, když můžeme být skutečně sami sebou. Jedině tak můžeme dělat to nejlepší pro náš svět, protože budeme moci přinášet jedinečný úhel pohledu - svůj postoj a názor, možnost diskuze nebo další část mozaiky.

 

Zobrazit příspěvek na Instagramu

 

Příspěvek sdílený Tomáš Klus (@tomas_klus)

Mám pocit, že ani svým dětem nezakrýváte obličej, když je publikujete na sociálních sítích. Jak moc jim hlídáte soukromí a kdy už je to moc?

Ony v těch papírových pytlech špatně viděly, tak jsme jim je potom sundali. Ne, dělám si legraci. My se dětí ptáme, jestli to chtějí dát na internet, nebo ne, a také s námi filtrují fotky, pokud je upravujeme. Když nechtějí a nemají náladu něco zveřejňovat, tak to tam není. Myslím, že společných fotek bude ubývat s přibývajícím věkem.

Jak to mají vaše děti s Ježíškem?

Výborně! Oni jsou kamarádi.

Už odhalily jeho identitu, nebo ještě ne?

Jak odhalily identitu? O co vám jde?

Panuje takový mýtus, že dárky nenosí Ježíšek, ale rodiče.

Vidíte - a to jsou ty dezinformace! Lidé teď mají přístup k různým nesmyslům. Nelíbí se mi to. Myslím, že tohle by měl regulovat stát. Nebo Vatikán.

Na Štědrý večer půjde v televizi druhý díl pohádky, ve které jste si zahrál, Tajemství staré bambitky 2. Bude se dívat celá rodina?

My už jsme to viděli. Já se na sebe moc nekoukám, protože si na sebe tolik nepotrpím. Vidím totiž spoustu věcí, které bych mohl udělat jinak a lépe. Děti se určitě koukat budou, protože mají rády všechny pohádky, ve kterých hraju. Neznají moje písničky, ale pohádky mají rády.

Na tiskové konferenci jste prozradil, že byly vaše děti nejprve rozladěné z toho, že v pohádce máte po boku jinou partnerku, než jejich maminku. Už je to přešlo?

Už je to přešlo a už pochopily, kdo je jejich tatínek. Ono je to asi pochopitelné. První díl pohádky jsme točili v době, kdy byly děti opravdu hodně malé na to, aby si daly pět a pět dohromady. Maminka je přeci jediná na světě - a když je tam nějaká jiná paní, tak mi vysvětli proč! Tohle se jim nelíbilo a byl pláč. Teď už jsou s tím v pohodě, protože jsou to skoro dospělí lidé.

Slyšely už také vaši novou vánoční píseň Zvonova zpověď, kterou jste dnes představil veřejnosti?

Slyšely, ale ony na všechny mé písničky jen řeknou, že je to pěkné. A potom pouští rappera Ektora nebo Little Big a podobné srandy.

Jste z toho rozladěný? Trpí vaše ego?

Ne, to vůbec, naopak. Děti mají svůj názor, svůj svět a také vkus. Do toho jim já vůbec nemluvím. Jsou to svébytné bytosti a já tady nejsem proto, abych jim předával svůj pohled na svět, ale abych s nimi konzultoval jejich rozhodnutí, ve kterých si třeba nebudou jisté. Rád jim řeknu, když bude něco za hranou a neměly by to dělat, ale určitě jim nebudu říkat, co by se jim mělo líbit. Já jsem tvůj táta, tak mě poslouchej? Ne! Mně stačí, když poslouchají, když jim radím, že by něco měly udělat jinak. Aby poslouchaly mé písničky pro ně opravdu není životně důležité a pro mě není důležité, aby to pro ně bylo důležité.

Související články

Další články