Letní akce, které trendují v Praze: Hudební festival Metronome, chill out zóna pod širým nebem i havajské rituály

Zajímavé letní akce v Praze: Hudební festival Metronome, farmářské trhy na kulaťáku i fashion koutek pro dobrou věc
Zdroj: Se souhlasem Metronome Prague
Britská multižánrová formace Jamiroquai se stala jednou z nejoriginálnějších skupin počátku 90. let. Velkolepou show plnou strhujících jazzy, funky a disco rytmů předvedou pod širým nebem přímo v centru Prahy. Editors jsou čtyřčlenná alternativní kapela z Birminghamu, založená v roce 2002. Hvězdnou kariéru skupiny odstartoval první singl Bullets v roce 2005. Přelomový byl pro Editors rok 2007, kdy vystoupili jako jeden z headlinerů na festivalu Glastonbury.Praha se může těšit také na kapelu M83 multiinstrumentalisty Anthonyho Gonzaleze a jeho zvukovou tsunami složenou ze syntezátorů, kytar, vokálů a epických refrénů. Zasněné tóny, neony, energické vystoupení a ojedinělá atmosféra. To je Aiko. Narozená v Moskvě, vyrůstající v Čechách a v současné době působící v Londýně. + 3 fotky+ 4 fotky

Léto je konečně tady a pokud ho trávíte v Praze, máme pro vás několik tipů na místa a události, které si užijete. Skvělou náladu, energii či odpočinek vám přinese hvězdný hudební festival, legendární farmářský trh, chill out zóna i havajské letní spa.

Markéta Behinová
Markéta Behinová 21. 06. 2023 11:01

Doma jsme se přes zimu naseděli dost. Je načase vytáhnout festivalové kousky ze skříně, oprášit proutěný košík a naplnit ho sezónní farmářskou zeleninou, nebo jen nečinně chillovat se skleničkou v ruce. Vybrali jsme pro vás čtyří místa, které mají úžasnou atmosféru a dovolí vám na chvíli zapomenout, že jste uprostřed věčně tepající metropole.

Největší metropolitní událost roku

Od zítřka (22.- 24. 6.) ožije Výstaviště Praha šestým ročníkem hudebního festivalu Metronome Prague. Největší hudební událost roku hlavního města přinese 300 účinkujících včetně velkých jmen zahraniční i domácí hudební scény  jako jsou Jamiroquai, ZAZ, Moderat, Aurora, M83, Editors, Zrní, Midi Lidi, Supercrooo, PSH a další. Leitmotivem doprovodného programu je ODVAHA ve všech pádech. Třeba odvaha nebýt lhostejný a věnovat energii, čas nebo peníze na pomoc dobré věci.

Během Metronome Prague se můžete zapojit do akce Daruj kelímek a pomoz dětem, či podpořit další inspirativní projekty neziskových organizací.

Chillování v Riegerových sadech

Užít si procházku nebo piknik, ochutnat skvělé drinky, zazevlovat si v chill out zóně a ještě přispět na dobrou věc? To všechno a ještě víc můžete zažít během prázdnin v Riegerových sadech.

Od 1.7. do 31.8. tady najdete relaxační místo jménem Ploom Pop up, zásobené osvěžujícím proseccem, speciálními drinky a vybavené fashion koutkem pro dobrou věc. Koupit tady můžete oblečení z oděvní banky a přispět tak na projekt neziskové organizace Klub svobodných matek. Nebo naopak donést vlastní kousky ze skříně a věnovat je do oděvní banky. Váš letní šatník to bezpochyb přivítá a navíc pomůžete lidem v sociální nouzi.

Farmáři na Kulaťáku

Patří k největším trhům tohoto typu v republice a už třináct let se na ně sjíždí lidé z širokého okolí nakoupit, ochutnat a objevit dobroty od českých farmářů a výrobců. Farmářské trhy na Kulaťáku se staly fenoménem a místem, kam se nejezdí jen pro čerstvé ryby, ovoce, zeleninu, bylinky a květiny, ale také za společenskou událostí.

Pohodová atmosféra, setkávání s přáteli, živá kapela a k tomu degustování specialit vyhledává čím dál víc lidí. Čas se zastaví povídáním u prodejců, rozmanitostní vůní, která se line vzduchem i posedáváním a debužírováním. Ať už u stolu, na stojáka, nebo na dece na louce. Výhradně české potraviny a výrobky, které vám jednoduše udělají radost, najdete každou sobotu od 8:00 do 14:00 hod na Vítězném náměstí v Dejvicích.

Havajské léto v Praze

Když se řekne Havaj, vybaví se většině z nás exotický ostrov s palmami a průzračným mořem, kde panuje klid, pohoda a usměvaví lidé. Kousek Havaje si můžete užít tohle léto i bez cestování a dopřát si tradiční Havajskou masáž Lomi Lomi, Tropický rituál či Havajské kosmetické ošetření.

Tradiční masáž Lomi Lomi vychází z havajských tanců hula hula a kombinuje plynulé a rytmické pohyby prstů. Kromě havajského letního spa je Aquapalace Praha také oblíbeným místem nekonečné vodní zábavy a relaxu pro malé i velké.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články