Škola etikety s Julií: Nevkus je, když je vidět z pod šatů prádlo. Elegantní dáma podprsenku neukazuje, říká expertka

Hypoalergenní páska na prsa NUDE. Neviditelná podprsenka Boobie tapes, 5metrová, 289 Kč.Samodržící stupňovitě vyztužená podprsenka s hlubokým výstřihem od Intimissimi za 849 Kč. 
Samodržící podprsenka H&M, 399 Kč.Kulatá neviditelná lepítka na bradavky vyrobená ze samodržícího silikonu. Omyvatelná a opětovně použitelná. Tezenis, 109 Kč.+ 6 fotek+ 7 fotek

Letní díly Školy etikety s Julií Balobanovou se zaměřily i na módní aspekty elegantní ženy. Na co by si měly dávat pozor? Už jsme se dotkli tématu ponožek a punčocháčů v otevřených botách a tentokrát se podíváme na podprsenky a jejich mnohdy nehezky viditelná ramínka.

Kristina Vodičková
Kristina Vodičková 13. 08. 2023 18:00

V předešlých dílech Školy etikety jsme se nejvíce pohybovali v prostředí restaurace, kde nás expertka Julie Balobanova provedla pravidly, jak odkládat kabát, kabelku i jak správně používat papírový či látkový ubrousek. Dotkli jsme se i tématu telefonu u stolování, kam až na výjimky nepatří.

V letních dílech jste se naučili, kdy je vhodné sundávat sluneční brýle z očí i to, jak si elegantně sednout v letních šatech, abyste nepůsobily neslušně. Dnes jsme se v našem dalším krátkém videu zaměřili na podprsenky, které by pro dámy ve společnosti měly být neviditelné. Ač zní téma módně, zde se budeme stále držet pravidel společenské etikety. 

Elegantní žena volí prádlo neviditelné

"Zásadním pravidlem pro každou elegantní ženu je to, že spodní prádlo by mělo být neviditelné. Přesně proto je ideální variantou tělové spodní prádlo," uvádí expertka na etiketu Julie Balobanova.

Ve videu u článku vidíte, jak nevzhledně mohou vypadat vykukující ramínka i zapínání podprsenky v letních šatech a právě ve společnosti bychom si na to měly dávat pozor. "Pokud si žena zvolí šaty bez ramínek, tak by si měla pořídit podprsenku buď s odepínacími ramínky, nebo podprsenku bez ramínek. V případě volnějších šatů s odhalenými zády si žena pořídí samodržící podprsenku," dodává k estetickému problému Julie.

V šatech bez podprsenky nezapomeňte na zakrytí bradavek

Pravidla etikety se týkají společenských událostí a určitě i pracovního prostředí. Právě v těchto místech není úplně vhodné nechávat na odiv bradavky v modelech, kam se nedá vložit podprsenka. "Pokud nám šaty nedovolují jít s podprsenkou, půjdeme bez ní, ale měly bychom zakrýt bradavky," radí autorka knihy Etiketa pro elegantní ženy.

Vhodným pomocníkem jsou nejrůznější lepítka, která najdete mezi tipy v galerii pod článkem.


Lifee/Kristina Vodičková

Mgr. Julie Balobanova 

lektorka etikety pro elegantní ženu a spisovatelka

Propagátorka elegantního a vybraného chování. Absolventka Vysoké školy mezinárodních a veřejných vztahů, obor diplomacie, se již více než pět let věnuje tématu etikety a elegantního chování ve společnosti. Ve svých kurzech učí ženy základům etikety a jak být nezapomenutelnou.

„Lidé s námi zacházejí tak, jak jim to dovolujeme. Začněte více přemýšlet o svém chování vůči okolí a uvidíte, jak se svět kolem vás mění,“ uvádí na svém profilu na Instagramu, kde ji sleduje bezmála třicet tisíc lidí, kteří se díky jejím radám nedopustí ve společnosti faux pas.


Spolupráce na videu:

Námět a scénář: Kristina Vodičková

Režie a scénář: Jakub Patera

Styling J. Balobanové: Alina Sedina

Prostory: Restaurace Šeberák

Související články

Další články