Trendy letní šatník v modrobílé: Hitem jsou kalhoty s širokými nohavicemi, oversize košile i klasické proužky

Trendy letní šatník v modrobílé: Hitem jsou kalhoty s širokými nohavicemi, oversize košile i klasické proužky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Šaty v ryze dovolenkovém stylu. Letošní varianta v půvabném modrobílém provedení v podání značky Zara za 749 Kč.Naprostá klasika. V midi délce ale košilové šaty s proužky nabývají nepřehlédnutelnosti a jejich variabilitu využijete i při vrstvení s dalšími outfity. (Tommy Hilfiger, 4 899 Kč)Odlehčeným modelům svědčí záplava vzorů. (H&M, 599 Kč)Etno prvky šatům v modrobílé také velmi dobře padnou. (Vyšívaná tunika Zara 1199 Kč)+ 13 fotek+ 14 fotek

Proužky, květy, bloky barev. Ať už tuhle středomořskou kombinaci barev namícháte do jakéhokoliv módního koktejlu, nemůžete ani tentokrát šlápnout vedle. V létě se zkrátka nosí modrobílá a patří i k této sezóně sluncem zalitých dní.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 14. 06. 2023 08:00

Evokuje Středomoří, dovolenou, námořnický styl nebo vzývá folklorní prvky modrotisku a jiných letitých barvicích technik ve striktně dvoubarevném provedení. Základní stavební kameny jednoduché letní garderoby tedy i letos můžete stavět na osvědčené kombinaci modré a bílé.

Námořnické proužky nejen na šatech

Nezklamou ryze námořnicky vyhlížející proužky v různých šířkách i směrech. Představily je ve svých kolekcích pro aktuální sezonu značky jako Comme des Garçons, Carolina Herrera či Tory Burch. Okouzlující kategorii v modrobílé škále ale zastupují také modely šatů, které namísto strohých linií hledaly inspiraci ve vyšívaných krojích či etno stylu.

V podání řeckým venkovem dýchajících letních šatů s rozšířenou siluetou, rozhalenkou a větrem rozvlněnými volány na rukávech i v délce umí být nejikoničtějším prázdninovým modelem, který sice známe už z minulých let, šaty ale neztrácí nic ze své neskonalé obliby i nyní. Jejich základní barvu, jindy obvykle bílou, stylově prohodila za výraznější odstín námořnické, královské či miminkovsky modré nejedna značka ve své aktuální řadě.

Modrobílá móda nejen na dovolenou

Skládat letním podnebím dýchající outfity v modrobílé ale lze i bez vzorů a potisků, z bloků jednotlivých barev v osvědčených i novátorských kombinacích. Jak stavět svůj letní šatník v takovém duchu? Pořiďte si klasické i prodloužené oversize košile v několika barevných provedeních. Bílou, s proužkem a v co nejsvětlejším odstínu modré. Stejně jednoduše osvěžte i svou sbírku triček či topů. Nátělník a basic tričko v bílé doplňte o námořnicky pruhované tričko s horizontálními proužky a můžete zařadit i polo triko s límečkem v podobné barevné škále. 

Základ letního šatníku v modrobílé barevné kombinaci můžete pak rozšířit kalhotami s širokými nohavicemi. Nosí se sněhobílé varianty s vysoko posazenou pasovou linií, tzv. palazzo, široké nohavice ale můžou mít i méně splývavé kalhoty z pevnějších materiálů s puky či složitějšími sklady v oblasti pasu, kterým letní měsíce sice nenahrávají vysokými teplotami, určitě je ale využijete i po skončení prázdnin. Nemusíte se bránit (vertikálním) pruhům, zkuste ale i odvážnější modely se vzory květin a jinými nápaditějšími dezény.

Jak oživit neutrální model? Výrazným doplňkem

Zapomenout ale rozhodně nesmíme především na širokou škálu šatů, kterým modrobílé barevné ladění dodává jednoznačný prázdninový look. Už zmíněné vzorované šaty s výšivkami či potisky, které je věrně napodobují, seženete i letos v mnoha barevných kombinacích. Právě ta modrobílá ale dýchá létem zdaleka nejvýrazněji.

A ve stejné barevnosti můžete pokračovat také při výběru naprostého bestselleru, košilových šatů, kterým proužky dodají na eleganci i odlehčeném letním vzhledu, temnější odstíny modré z nich udělají sofistikovaný outfit do kanceláře a bílé varianty zase patří k těm nejuniverzálnějším letním modelům. Nosit je můžete nejen v jejich původní podobě, hodí se i občas je hravě nechat rozepnuty a využít je jako ideální letní variantu k vrstvení.

Modrobílý dovolenkový šatník pak stačí vyšperkovat nadčasovými doplňky i žhavými výstřelky sezony v podobě výraznějších šperků větších rozměrů. Přestože váš letošní kufr na dovolenou nebude v případě výběru neutrální a osvědčené modrobílé kombinace nijak hýřit barvami, rozhodně nebudete k přehlédnutí.

Jaké základní kousky si pořídit, aby vám v šatníku vydržely i po několik dalších sezon? Projděte si naši fotogalerii.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články