Rozkvetlá prvomájová móda: Květinové vzory sednou i ženám s křivkami, trendy nezbytností jsou výrazné doplňky

Rozkvetlá prvomájová móda: Květinové vzory sednou i ženám s křivkami, trendy nezbytností jsou výrazné doplňky
Zdroj: Oficiální materiály prodejců/ koláž: Lifee
Výrazné florální modely obsadily veškerý vhodný prostor. Sako Mango za 2299 Kč můžete doladit stejně vzorovanými kalhotami, nebo jím doplnit džíny.Crop topy květinové vlně také neunikly. Zara, 749 KčZrovna k crop topům skvěle sednou také květinové doplňky. Pull&Bear, 299 KčPlus size ženám rozhodně nejsou květinové modely odpírány. Akvarelové motivy midi šatů Marina Rinaldi jsou jasným důkazem, jak jim mohou slušet. Cena 5390 Kč+ 17 fotek+ 18 fotek

První májový den se obvykle nese v duchu láskyplných vyznání a polibků pod rozkvetlou třešní. Aby vám i ten letošní prvomájový pocit navždy utkvěl v paměti, dokonale se na něj také vystrojte. Ideálním vzorem vyhlašujeme jednohlasně květinové motivy! A nosit je můžete celé jaro.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 01. 05. 2023 09:00

Velké i malé, abstraktní i podle konkrétních přírodních předloh. Vzory inspirované květinovou říší neznají mantinely romantiky a v mnoha ohledech je překonávají. Ať už do nich zahalíte šaty, sukně, kalhoty, kabáty nebo saka, včetně veškerých dostupných doplňků, vždy máte zaručen efekt, který jasně pocítíte vy, i vaše okolí.

Ze své nositelky umí květinové motivy vykouzlit křehkou vílu i zarytou příznivkyni maximalistu, jejímu okolí zase vysílají jasné signály o bezstarostnosti a všem obdivovatelům bez rozdílů poskytují nezapomenutelnou podívanou. 

Květiny od hlavy až k patě

Jako základní kategorie, kterou mají květiny a jejich zpodobnění dlouhodobě pod palcem, se jeví i letos nabídka šatů. Vzdušné, strohé, na tělo i hravě rozevláté. Všechny jejich střihy a tvary nabízí mnoho prostoru pro oblíbený přírodní motiv a vedle potisků letos móda nezapomíná ani na vyšívané dezény.

Novátorsky vyhlíží kalhotové kostýmy v květinových dezénech, které můžete čas od času rozdělit a využít každý kousek zvlášť. Zapojen do jiného, jednoduššího outfitu, bude skvěle vypadat s jednobarevnými módními komponenty.

Mimo květinovou vlnu nestojí ani různé aplikace či napodobeniny poupat a květů na pozici bižuterie, ozdob do vlasů, kabelek nebo obuvi. Boty typu kecek netradičně obsadily květinové výšivky, korálkové květy najdete na psaníčkách do dlaně nebo v podobě korálkových ozdob na krk či do vlasů. 

Květiny sluší i boubelkám, vzory ale musí vybírat citlivě

Než se pustíte do stylové obměny svého šatníku v duchu sounáležitosti s přírodou, myslete také na základní parametry svého šatníku. Ačkoliv to bývá například plus sice dámám často předhazováno, ani ony se nemusí květinovým vzorům, včetně těch největších, vyhýbat. Naopak, spíše než záplava drobounkých potisků, jim padne velkoformátový motiv zpracovaný v abstraktních liniích, rozpitých, takřka akvarelových zpracováních.

Drobnější dámy mohou využít potenciál stále oblíbenějšího trendu průstřihů a zkusit jednolitost drobných květinových motivů “rozbít” střihovými řešeními odhalujícími kůži. Uvidíte, jak se výsledný efekt původně poměrně fádních květovaných šatů, nebo topu s drobounkými motivy, promění k lepšímu.

Výrazné doplňky májovému počasí sluší

Co si ale letos neodpírejte, to jsou květované detaily. Přestože nepatříte k tradičním obdivovatelkám florální tématiky v jakékoliv podobě, zkuste se vybavit pár rozkvetlými doplňky. Výrazné náušnice, klobouček s nepřehlédnutelnými potisky, tenisky, které doslova kvetou.

Nikde není psáno, že musíte květinovými motivy protkat svůj aktuální šatník od A do Z. Pohrát si s květinovými detaily, i to dovede zatočit s fádní jednotvárností a dodat jindy strohé garderobě líbivý náznak hravosti.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články