Trendy boty na jaro a léto 2023: Střevíčky typu Mary Jane se vracejí na scénu ve velkém stylu

Trendy boty na jaro a léto 2023: Střevíčky typu Mary Jane se vracejí na scénu ve velkém stylu
Zdroj: oficiální materiály prodejců/koláž Lifee
Jednoduché a pohodlné. Mary Jane střevíčky ve stylu balerínek. Zara, 699 KčElegantní kožené. Rylko, 1 939 KčJako baletka. Bershka, 699 KčModel Kate Gray s otevřenou patou, tzv. slingback. Humanic, 1 899 Kč+ 21 fotek+ 22 fotek

Přivítejte zpět mezi trendy botičky, které okouzlují svým hraným a nezaměnitelným vzhledem už dlouhá desetiletí. Na scénu se vracejí střevíčky typu Mary Jane.

Jana Elfmarková
Jana Elfmarková 22. 05. 2023 09:00

Typickým poznávacím znakem střevíčků tohoto typu je nepřehlédnutelný prvek v podobě pásku přes nárt. Lhostejno, zda disponuje zapínáním nebo je pružný a natahovací, jakmile jej na botách objevíte, zbystřete a už přemýšlejte, jak by šly zapojit do vašeho módního stylu. Možností, jak je výrobci a značky tentokrát zpracovávají, je ale tolik, že bude spíš problém vybrat si jen jedny.

Jméno Mary Jane dostaly boty podle postavy dívky z komiksu Richarda Feltona Outcaulta z roku 1902, která obouvala černé střevíčky s páskem přes nárt. Když pak Outcault prodal práva na Mary Jane obuvnické firmě Brown Shoe, rozhodlo se její vedení udělat z dívky svého maskota a jejích ikonických botiček skutečný produkt pro své zákaznice. Jméno už střevíčkům zůstalo, postupně si získaly světový věhlas a dodnes jsou vnímány jako roztomilý až holčičí prvek v ženském šatníku.

Nekonečná inspirace v podání střevíčků Mary Jane

Škála tvarů i stylů je letos skutečně bezbřehá. V nabídce najdete modely s plochou podrážkou nápadně připomínající další znovumilovanou obuv, baleríny. Stejně výrazně ale vstupují mezi nejžhavější trendy i botky s nápadnějším podpatkem, platformou nebo vcelku masivnější podrážkou.

Také typické pásky mohou mít mnoho podob. Jednoduchá gumička na subtilních modelech, střídmý proužek s nenápadnou sponou nebo masivní modely křičící extravagancí.

Výběr nabízí vše, co si jen můžete přát, necháme tedy na vás, kterým směrem se při výběru nového páru bot, který musí parkovat ve vašem botníku, vydáte. Výborný a stylově dokonalý výsledek je zaručen, ať už sáhnete po kterékoliv variantě.

Hravost, či dravost? Střevíčky s páskem dodají modelu obojí

A s čím tyhle nesmrtelné krásky disponující holčičkovským sexappealem spárovat? Jejich univerzální použití dává tušit, že si s nimi letos v létě, a nejspíš i dlouho poté, užijete spoustu zábavy. Nebojte se je tedy zkusit zapojit do každého vámi oblíbeného prověřeného stylingu, dovedou mu dodat nový náboj, hravost a také nutnou dávku křehké ženskosti. Masivnější modely naopak nabízí možnost oživit váš umírněný vzhled o drsnější, přesto stále ryze ženský prvek přehlušující všechny ostatní zdobné detaily.

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Vendula Pizingerová promluvila o těhotenství ve 48 letech: Lidé mi přáli postižené dítě a smrt

Související články

Další články