×
  • Horoskopy
  • Děti a rodina
  • Styl a zdraví
  • Láska a vztahy
  • Vaření a recepty
  • Mobilní menu
Zavřít menu
HoroskopyDěti a rodinaStyl a zdravíLáska a vztahyVaření a recepty
SuperWoman
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
FacebookInstagramTikTokYouTube
Speciál: Well-being
  1. Lifee.cz

farmářské trhy

Letní akce, které trendují v Praze: Hudební festival Metronome, chill out zóna pod širým nebem i havajské rituály

Letní akce, které trendují v Praze: Hudební festival Metronome, chill out zóna pod širým nebem i havajské rituály

V centru Prahy najdete farmářské trhy například na Andělu u metra.

Farmářská tržiště dnes zahajují sezónu: Za kvalitními produkty vyrazte na Náplavku, co nového vás čeká na Kubáni?

Vepřové karé na páře, smažené rajče a pečená dýně s lilkem
400g bio vepřového karé (bio vepřová pečeně bez kosti) - seženete například zde: Biofarma
Sasov
2 tvrdší bio rajčata
2 bio vejce
100g hladké bio mouky
100g prosáté strouhanky z bílého pečiva
0,5l bio řepkového oleje na smažení
1 máslová bio dýně
2 bio lilky
1 stroužek česneku
sůl
pepř
vinný ocet
panenský olivový bio olej
Vepřové karé zbavíme blány, důkladně osolíme, opepříme a polijeme vinným octem, zabalíme do
alobalu, nebo potravinové fólie a necháme alespoň hodinu odpočinout.
Pokud máme k dispozici parní troubu nebo konvektomat, nastavíme režim páry 65°C na cca 3 hodiny.
Pokud nemáme k dispozici parní troubu, použijeme alobal a dáme karé do trouby na 80°C na cca dvě
hodiny.
Pod grilem v troubě necháme péct lilky a dýni. Máme-li k dispozici gril, necháme na něm zeleninu ze
všech stran spálit, dokud není zcela měkká. (Lilek je hotový poměrně rychle, dýně trvá mnohem déle.)
Vydlabeme upečenou dužinu dýně a ochutíme solí, olivovým olejem a kapkou vinného octa. Taktéž
vydlabeme upečenou dužinu lilku, rozmačkáme vidličkou a ochutíme utřeným česnekem, solí, olivovým
olejem a kapkou vinného octa.
Z rajčete odřízneme "čepičku", spodek a vršek a rozpůlíme ho. Tak získáme dva silnější řízky rajčete a
obalíme v mouce, našlehaných vejcích a prosáté strouhance a osmažíme v rozehřátém řepkové oleji
dozlatova.
Podáváme předvařené a ze všech stran opečené vepřové karé nakrájené na plátky, pyré z dýně a lilku a
smažené rajče.

Recepty šéfkuchaře Huga Hromase: Každý komponent je český, chutný a má svůj příběh

Které bylinky můžete v těhotenství konzumovat? Podívejte se na seznam.

Bylinkový manuál: Naučte se je párovat s vhodným jídlem, aby tělu přinesly to, co mají

Jahody jako od babičky ze zahrádky. Vlastně ne jako.

Kam v Praze pro čerstvé ovoce a zeleninu, ale i zajímavé zahraniční delikatesy? 3 místa, kde vás bude honit mlsná už od pohledu

Sledujte nás na sociálních sítích
Facebook FacebookInstagram InstagramTikTok TikTokYouTube YouTube
  • Online kurzy vaření
  • Kontakty
  • Inzerce
  • Redakční etický kodex
  • Všeobecné obchodní podmínky
  • Cookies zásady
  • Zásady ochrany soukromí
  • Nastavení soukromí
Doporučujeme:
Pravidla etiketySlovník puberťákůPartnerský horoskopTesty a kvízyAndělská číslaCestováníNumerologie podle data narození
Aktuální témata:
Trendy v manikúřeMinulé životy dle numerologiePartnerské vztahy a numerologieSeriál UliceApetit piknik 2025Trendy kozačky podzim 2025Přechodové bundy podzim 2025
Vaření a recepty:
Sýrová omáčkaKuřecí vývarPařížské rohlíčkySázené vejce na toastuRychlé recepty z čočkySnadné polévkyDýňové rizoto s česnekemKuře s podzimním ovocem
Články Lifee.cz
Zuzana Donutilová je tchyně snů: Sára dobře vaří a umí se postarat, vysekla poklonu krásné manželce svého synaDokonalá dáma Nelly Gaierová: Hudební talent měla operní pěvkyně v genech a potrpěla si i na bezchybný vzhledNoste satén jako slavné ženy: Iva Kubelková i Agáta Hanychová kombinují lesk s trendy krajkou, zkuste také barvy podzimuMarkéta Pekarová Adamová má po 20 letech zpátky dlouhé vlasy: Péče o účes je marnivost, kterou si teď můžu dovolitHana Třeštíková o těhotenství ve 43 letech: Lidem nejvíc vadilo, že si porodím vnoučeSmutné dětství Fridy ze skupiny ABBA: S mámou ji vyhnali z Norska, pravdu o tátovi se dověděla po 30 letech
Doporučené články
Loučíme se s diamanty. Náš krk ozdobí překvapivě luxusní doplněkMake-up must-have: Nejlepší konturky na rty, které vydrží celý den i nocPod nánosem socialistických úprav našli poklad: Neuvěříte, jakou proměnou prošel dům pro pětičlennou rodinu"Dcera mi nabídla, abych hlídala vnučku za peníze. Mám ji ráda, ale bojím se, že to nezvládnu,” neví si rady AnnaJak využít zázvor v nápojích? 5 receptů pro naši imunitu i chuťové pohárkySladidla pod drobnohledem: Praktický přehled o cukru, medu i moderních alternativách

© 2025 Všechna práva vyhrazena BurdaMedia Extra s.r.o.

Burdamedia Extra