Kam v Praze pro čerstvé ovoce a zeleninu, ale i zajímavé zahraniční delikatesy? 3 místa, kde vás bude honit mlsná už od pohledu

Jahody jako od babičky ze zahrádky. Vlastně ne jako.
Zdroj: Unsplash.com
Díky trhům si možná vzpomenete na chuť rajčete.Čerstvé ryby po vás budou házet očkem .Vybírat budete moci i z rozmanitých druhů koření.Pražská náplavka nabídne i krásný výhled na panorama.+ 2 fotky+ 3 fotky

Jste otrávená, že rajče, které si koupíte v supermarketu, nemá chuť? Vylovte ze sklepa proutěný košík po babičce a vyražte na trh. Produkty od malých a středních zemědělců vám vykouzlí úsměv na tváři a ještě ušetříte spoustu igelitových sáčků, které pomalu zamořují naši planetu.

Redaktor
Redaktor 26. 08. 2018 09:18

Farmářské trhy nejsou jen o čerstvé zelenině, masu, nebo voňavých bylinkách. Tyto akce, pořádané v různých intervalech, se staly místem setkávání přátel a přiblížení tradice venkova městským obyvatelům. Doprovází je i tematické programy jako koncerty, akce pro děti nebo ukázky lidových řemesel. Obnovená tradice trhů pod širým nebem je u nás od roku 2009. Od té doby se z Prahy rozšířily i do dalších měst po celé České republice. My vám přinášíme tři místa v hlavním městě, kam stojí za to se pro lahodné rajské jablíčko zastavit.

Farmářské trhy na Náplavce

(Rašínovo nábřeží)


Na Náplavku se můžete vydat každou sobotu od 8 do 14 hodin. Z českých farem tu najdete nejen ovoce a zeleninu, čerstvé maso a uzeniny z malých domácích řeznictví, klasicky pečený chléb a jiné druhy pečiva, ale i mléčné bio výrobky, stejně tak jako vajíčka z domácích chovů.

Kromě fair trade kávy zde letos narazíte i na kávu z divokých druhů kávovníku (podmínky, ve kterých roste, jsou vysoce ekologicky přátelské). K zakousnutí pak vyhledejte „zahraničního hosta“ v podobě mořských ryb z Jadranu, nebo se po čuchu vydejte za rybím grilem.

Na podzim nebude chybět svatomartinské víno a pečená husa, o Vánocích zde seženete i dárky.




Farmářské trhy na Jiřáku

(Náměstí Jiřího z Poděbrad)


Farmářské trhy na náměstí pořádá samotná městská část Praha 3. Zaskočit sem můžete každou středu až pátek od 8 do 18 hodin, o víkendu pak v sobotu od 8 do dvou hodin odpoledne. Od malých uzenářů zde nakoupíte lahodné uzeniny, z masa dále i čerstvé ryby. Narazíte na pestrý výběr zavařenin a marmelád, na zdravé mlsání zas zamiřte ke stánkům se sušenými jablky, hruškami a višněmi. Nechybí ani čerstvé pečivo, sýry, máslo a med. Pro udržení zdravého kořínku si kupte sirupy z bylinek.

I před kostelem od slovinského architekta Josipa Plečnika bude rušno. Na programu je řada divadelních představení a dalších hudebních akcí.



Farmářské trhy na Tyláku

(Tylovo náměstí)


Hned vedle metra I. P. Pavlova se nacházejí famářské trhy, které jsou otevřené od pondělí do pátku od 8 do 18 hodin. O vybraných sobotách navíc malý plácek v centru města oživí tematické street food festivaly. Klasicky jsou zde k dostání tradiční české potraviny nejvyšší kvality. Samozřejmě zde objevíte ovoce a zeleninu, pečivo, uzeniny a ostatní masa včetně ryb. Pokud se vám nepoštěstilo letos v lese na houbách, najdete je právě zde. Nechybí mléčné výrobky, sýry, ani vejce od veselých a spokojených českých slepiček. Zastavit se můžete i na víno.

Jako zpestření k tradičním českým produktům jsou zde stánky s italskými olivami, mořskými rybami i slovenskými korbáčiky.


Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Dcera Michaely Gemrotové prodělala před narozením krvácení do mozku: Prognóza byla hrozná, ale dělá obrovské pokroky

Související články

Další články